Så lyckades Billo lösa posten för ”Sveriges nordligaste invånare”

För vissa är det praktiskt och smidigt med en digital brevlåda.
För andra är det en direkt nödvändighet.
Sveriges nordligaste invånare, Sixten Jensen, ville få sin post i tid precis som alla andra – nu är han en nöjd Billo-användare.
– Det känns skönt att inte längre behöva oroa sig för posten, säger Sixten.
Nu kan alla som vill få sin post digitalt börja använda Billo.

Förenkla din posthantering – så kommer du igång med Billo

Stället heter Keinovuopio, och är Sveriges nordligaste by med en bofast befolkning, 27 mil norr om Kiruna. Här bor fyra personer, och för att ta sig hit måste man bland annat korsa gränsen mot Finland för att sedan till fots ta sig över den intilliggande gränsälven via en hängbro.

Många svenskar har under de senaste åren upplevt brister i posthanteringen på sin respektive hemort, och det kommer kanske inte som någon överraskning att detsamma gäller i Keinovuopio.

– Posten kommer en gång i veckan, om man har tur och brevbäraren lyckas ta sig fram. Det medför såklart en rätt stor frustration, säger Sixten Jensen.

Han har bott i Keinovuopio i hela sitt liv, och för honom och de boende i byn kom den digitaliserade posthanteringen som en skänk från ovan. I stället för blöta, oläsliga brev får nu Sixten all sin post direkt i mobilen, tack vare Billos app. Uppkopplingen i byn är tämligen god tack vare det finska 4G-nätet, och Sixten har även börjat deklarera digitalt.

Förenkla din posthantering – så kommer du igång med Billo

Tidigare använde sig Sixten av Kivra, men han tvingades då ta sig till gränsälven för att hämta post från bland annat Telia och Länsförsäkringar. Med Billo är turen till ”postväskan” inte längre nödvändig – nu får han all sin post digitalt i sin mobil.

– Det känns skönt att inte längre behöva oroa sig för att ens post kan gå förlorad eller förstöras för att det snöat in i postlådan, säger Sixten Jensen.

Att skaffa en digital brevlåda hos Billo är enkelt, och gör ens liv lite mer bekvämt. Vid registreringen identifierar man sig tryggt med BankID, och sedan är det bara att ladda ner appen för att komma i gång. Billo har som en av få aktörer tillstånd att dela ut myndighetspost digitalt, vilket gör att du även kommer att få viktig information från myndigheter, regionen och kommunen direkt till din digitala brevlåda.

Klicka på länken här nedan om du precis som Sixten vill komma i gång och göra ditt liv enklare med Billo

Förenkla din posthantering – så kommer du igång med Billo

Nästa artikel