Bästa presenttipsen till dop och barnkalas

Sommartider är dop och barnkalastider.
Ibland kan det vara svårt att komma på en present som passar, och då är det tacksamt med lite tips och inspiration. Här kommer några tips på presenter som passar barn i alla åldrar.

Hitta perfekta presenten till barnkalaset – till riktigt bra pris hos Adlibris.

Till dopet

Doppresent kan vara en av de svåraste presenterna att köpa. Man vill ju ge något speciellt som barnet kan ha glädje av länge.

Elsa Beskows vackra bilderböcker är en perfekt doppresent. I över hundra år har Elsa Beskows berättelser förtrollat både barn och vuxna, och bilderna räknas till den svenska kulturskatten. Bilderboken I trädgårdsland och blåbärsskog är en vacker pek- och konstbok som räcker länge och som barnet kan titta i många gånger om.

En klassisk gunghäst, lära-gå-vagn och en riktigt fin nallebjörn är också fina doppresenter. Du hittar alla produkterna hos Adlibris.

Till barnkalaset

När man ska köpa en present till ett barn är det lätt att bli förvirrad i leksaksaffären. Det finns ju så mycket att välja på. Om du är osäker på vad barnet gillar kan det vara smart att fråga föräldrarna först. Då kan du också undvika att köpa något som de själva planerar att köpa.

Något av det finaste man kan ge till ett barn är en bok. När man läser för barnen breddar man deras ordförråd och ger dem nya perspektiv ­– och det är aldrig för tidigt att börja läsa.

Katter med klös är en härlig bok att ge till ett barn som gillar djur. I boken presenteras de olika kattdjuren som finns på jorden och vilka som är snabbast, störst och minst. Boken är full med vackra illustrationer och oväntade fakta om både lejon, tigrar och snöleoparder.

Boken Vi är syskon passar till alla barn som har, ska få eller vill ha ett syskon. Boken är uppbyggd av tolv syskonberättelser som beskriver hur det kan kännas att vänta på en bebis som ligger i mammas mage, om första tiden med en tråkig bebis som inte kan leka än och om storasyskon som skyddar en från allt farligt.

Om du inte vill ge bort en bok och barnet gillar att pyssla kan du istället ge en pyssellåda ­– fullproppad med pärlor, pennor, papper och allt annat man behöver för kreativt pyssel.

Tycker du ändå att det är svårt att hitta den perfekta presenten? Hos Adlibris finns mängder med andra barnböcker, leksaker och spel att välja bland.

Ska du på dop i sommar? Här hittar du fina doppresenter till riktigt bra priser.

Nästa artikel