Kung i Rhônedalen – här är Michel Chapoutier

1989 tog Michel Chapoutier över familjeföretaget – och resten är historia. 
I dag är han ansedd som en av världens främsta vinmakare.

Klicka här för att se vilka butiker som har Belleruche Côte-du-Rhône just nu – och hitta ditt närmaste Systembolag.

Vinproducenten M. Chapoutier är ett familjeföretag i Rhônedalen, Frankrike, som står bakom Belleruche Côte-du-Rhône. Huset grundades redan år 1808, och ligger än idag i den lilla franska staden Tain l´Hermitage.

Sedan år 1989 är det Michel Chapoutier som basar över familjeföretaget, och han gör det med den äran. 

Det populära vinhuset är en starkt lysande stjärna på vinhimlen, och det är lätt att förstå varför med de många lyckade lanseringarna genom åren. 

Ett av alla omtyckta viner från familjeföretaget är Belleruche Côte-du-Rhône, ett rött vin som idag odlas helt ekologiskt – då majoriteten av familjens egna vingårdar nu jobbar helt med biodynamiskt jordbruk. 

Populärt i Sverige

Belleruche Côte-du-Rhône är ett mycket mångsidigt vin som passar till det mesta. En klassisk och smakrik Rhôneblend – och ett vin som länge har varit populärt i Sverige. 

Belleruche Côte-du-Rhône lagras på cement- och ståltankar i sex månader – med målet att ge det en så ren och ursprungstypisk karaktär som det bara går. 

Grenachedruvan ger en smak som drar åt jordgubbar och körsbär. Vinet innehåller även druvan Syrah, som i sin tur bidrar med mörk frukt som björnbär och slånbär, örter och tanniner och syra.

Det serveras med fördel vid 16-18 grader, till smakrika rätter av lamm- eller nötkött. Vinet kostar 139 kronor och har en alkoholhalt på 14 procent. 

Klicka här för att se vilka butiker som har Belleruche Côte-du-Rhône just nu – och hitta ditt närmaste Systembolag.

Nästa artikel