Därför hyllas Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône av experterna

“Det här är ett enastående vin”.
Så kan man läsa i Vinbörsens omdöme av Belleruche Côtes-du-Rhône – ett vin som hyllats av flera vinkännare.

Klicka här för att se vilka butiker som har Belleruche Côte-du-Rhône just nu – och hitta ditt närmaste Systembolag.

Rhônedalen är en av världens mest kända vinregioner – och det är här Belleruche Côtes-du-Rhône har sitt ursprung. Bakom vinet står nämligen ikonproducenten, och familjeföretaget, Chapoutier. 

Producenten Chapoutiers historia börjar redan år 1808, då familjen slog sig ner i den lilla franska staden Tain l’Hermitage. Idag drivs det familjeägda företaget av Michel Chapoutier och hans familj.

Med Belleruche Côtes-du-Rhône från 2021 har man återigen lyckats få fram en årgång av högsta kvalitet – genom ekologisk odling. 

Framstående stjärna på vinhimlen

Belleruche Côtes-du-Rhône innehåller de omtyckta druvorna Grenache och Syrah. Dessa druvor ger en kryddig och nyanserad smak, med inslag av björnbär, skogshallon, vitpeppar, viol, örter och lagerblad.

Vinets entré på den svenska marknaden har inte gått Vinbörsen förbi – då man i tre olika omdömen ger omdömet FYND! I deras recensioner kan man bland annat läsa: “Det här är ett enastående vin som jag gärna serverar(…)” samt “Belleruche Côtes-du-Rhône är ett suveränt matvin”.

Belleruche Côte-du-Rhône vann år 2017 guld på Vinordic – som bästa ekovin, och årgången från 2021 har också fått många lovord.

Det serveras med fördel vid 16-18 grader, till smakrika rätter av lamm- eller nötkött. Vinet kostar 139 kronor och har en alkoholhalt på 14 procent.

Klicka här för att se vilka butiker som har Belleruche Côte-du-Rhône just nu – och hitta ditt närmaste Systembolag.

Nästa artikel