Svårt att få lån? Ansök om lån med betalningsanmärkning

Publicerat: 2021-27-12

Betalningsanmärkningar kan ställa till problem, men de behöver inte hindra dig från att ta lån. Med en ansökan hos Zmarta får du svar från upp till 35 banker och långivare – det här behöver du tänka på som låntagare. 

Hur mycket kan du sänka månadskostnaden? Ansök snabbt och enkelt via denna länk – det är helt gratis. 

Det är ingen hemlighet att en betalningsanmärkning kan ställa till med ekonomiska problem. Seriösa banker och långivare tar alltid en kreditupplysning på den som vill ta ett lån, och en betalningsanmärkning kan i många fall vara en röd flagga som innebär att förfrågan avslås.

Med det sagt behöver en betalningsanmärkning inte vara en finansiell dödsdom, men som låntagare gäller det att veta hur man ska agera. Först och främst är det viktigt att inte ansöka hos alla banker och långivare var för sig eftersom detta triggar flera kreditupplysningar, vilket bidrar till ytterligare en varningsflagga. I stället kan man vända sig till, och få hjälp av, en låneförmedlare som Zmarta.

Med endast en kreditupplysning ansöker man om lån hos upp till 35 banker och långivare, något som underlättar processen och ökar ens chanser att få lånet beviljat. Det är viktigt att komma ihåg att en betalningsanmärkning ligger kvar i tre år, kan man som låntagare uppvisa att ens privatekonomi har förbättrats sedan anmärkningen ökar sannolikheten att lånet beviljas.

Ett annat smart drag man kan använda sig av om man har en betalningsanmärkning är att ha en medsökande i sin låneansökan. För långivare handlar bedömningen nämligen ofta om säkerhet: Ju högre säkerhet, desto högre sannolikhet att lånet beviljas. Att ha en medsökande kan med andra ord vara helt avgörande för ens ansökan om man har en betalningsanmärkning.

Slutligen är det också viktigt att välja rätt typ av lån. Oavsett förutsättningar är det alltid bättre att ansöka om ett privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån, i stället för ett så kallat ”sms-lån”. Den extremt höga räntan som den typen av lånen medför är i längden endast skadliga för dig som låntagare, och kan i själva verket förvärra ens ekonomiska situation snarare än motsatsen.

Hos Zmarta kan man som privatperson ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor, och en ansökan hos 35 banker och långivare medför som sagt endast en kreditupplysning. Klicka på länken här nedan och kom i gång redan idag – en ansökan tar bara ett par minuter.

Hur mycket kan du sänka månadskostnaden? Ansök snabbt och enkelt via denna länk – det är helt gratis. 

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17. Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år. (se aktuella ränteuppgifter på www.zmarta.se)

Nästa artikel