Lista: Vanligaste sakerna småföretagare lånar till

Publicerat: 2021-27-12

Är löpande kostnader eller omfattande investeringar det viktigaste för dig och ditt företag? Oavsett är det viktigt att snabbt och smidigt få tillgång till kapital när så behövs. Därför kan man hos Zmarta sondera terrängen kostnadsfritt hos flera långivare – med en och samma ansökan.

Jämför bankernas ränteerbjudanden för att få bästa villkoren – ta reda på dina möjligheter till företagslån här 

Som småföretagare finns det många viktiga komponenter för att verksamheten ska gå runt utan problem. För många handlar det dock i slutändan ofta om kapital, både för att hålla i gång den dagliga driften och för att kunna utvidga verksamheten och expandera när tillfälle ges.

En undersökning från Zmarta visar att det finns några områden som sticker ut när man sammanställer inkomna låneansökningar under 2020.

1. Renovering/Expansion
Att kunna växa som företag när möjligheten ges är utan tvekan av allra största vikt. Trenden under 2020 var också att många småföretagare passade på att renovera lokaler och butiker, och i snitt lånade man 650 000 kronor till sin verksamhet.

2. Utrustning
För att kunna växa behövs ofta de fysiska resurserna i form av utrustning och material, vilket vanligtvis är den främsta anledningen till att småföretagare passar på att låna pengar. Hos Zmarta lånade företagare i snitt 385 000 kronor till utrustning under förra året.

3. Refinansiering/Samla lån
Alla lån som beviljas är inte förmånliga, och det är allt annat än ovanligt att låneförmedlare som Zmarta kontaktas av företagare som vill baka ihop sina befintliga lån för att få bättre ränta och villkor. Man sparar tid och pengar på administration, och i snitt lånade småföretagare 450 000 kronor hos Zmarta i fjol.

4. Rörelsekapital
Motsvarigheten till en privatpersons buffert är såklart livsnödvändig för en egenföretagare, som kan behöva kapital till bland annat löner och inköp av förbrukningsvaror. Till detta lånade man i snitt 355 000 kronor under fjolåret.

5. Inventarier
Beroende på ett företags storlek är inventarier av större eller mindre vikt, men inköp som verktyg, möbler, datorer och inredning medför ofta större engångsutgifter. Under 2020 lånade företagare i snitt 555 000 kronor till detta ändamål hos Zmarta.

Med hjälp av Zmarta kan företagare ansöka om lån hos upp till elva långivare, med en och samma ansökan och kreditupplysning. Långivarna kommer sedan med förslag som man som företagare får ta ställning till, och i många fall leder det till förbättrade villkor och sparade pengar.

Klicka på länken här nedan och kom i gång redan idag – en ansökan tar bara ett par minuter.

Jämför bankernas ränteerbjudanden för att få bästa villkoren – ta reda på dina möjligheter till företagslån här 

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17. Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år. (se aktuella ränteuppgifter på www.zmarta.se)

Nästa artikel