Proffstipsen: Så ökar du chansen till en bra ränta

Publicerat: 2021-27-12

Att ansöka om ett lån är tämligen enkelt, men att hitta bästa tänkbara villkor kan vara mer utmanande. Låneansvar, befintliga krediter och eget kapital – allt spelar roll när en ansökan behandlas. Med hjälp av Zmarta blir processen enklare och man får flera låneerbjudanden med samma ansökan.

 Jämför bankernas ränteerbjudanden för att sänka månadskostnaden – ta reda på dina möjligheter här 

I en tid där räntorna i allmänhet är låga kan det framstå som att det inte spelar någon roll vilken långivare man väljer. Men i själva verket kan man förlora tusenlappar på att välja ett lån med sämre villkor.

Den stora frågan är således hur man som låntagare ska göra för att hitta lånet med bästa möjliga villkor och så låg ränta som möjligt. Faktum är att det finns mycket man som låntagare kan göra för att bättra på sina chanser att bli beviljad drömlånet.

Först och främst är det viktigt att jämföra befintliga långivare på ett smart och effektivt sätt. Med hjälp av Zmartas jämförelsetjänst får man genom endast en ansökan erbjudanden från upp till 35 banker och långivare, och man kan på ett överskådligt sätt hitta det bästa erbjudandet för en själv.

Men i samband med ansökan finns det flera viktiga komponenter att ta hänsyn till. En viktig faktor är befintliga krediter, som kan ligga en till last när lånevillkoren ska förhandlas. Som låntagare kan man därför be om att få baka ihop lånen i samband med sin ansökan, för att på så sätt få en bättre överblick samtidigt som räntan i bästa fall blir lägre.

Ett annat knep som många använder sig av är att ha en medsökande i sin låneansökan. För långivare handlar bedömningen nämligen ofta om säkerhet: Ju högre säkerhet, desto bättre villkor i form av lägre ränta. Att ha en medsökande kan med andra ord leda till att dina lånevillkor förbättras avsevärt.

Hos Zmarta kan man som privatperson ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor, och en ansökan hos 35 banker och långivare medför endast en kreditupplysning. Klicka på länken här nedan och kom i gång redan idag – en ansökan tar bara ett par minuter.

 Jämför bankernas ränteerbjudanden för att sänka månadskostnaden – ta reda på dina möjligheter här 

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %, tot. belopp 246 915:-, kostnad 2 058:-/mån (120 avbet.). Räntor 2020-01-17. Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %). Återbet. tid 1-20 år. (se aktuella ränteuppgifter på www.zmarta.se)

Nästa artikel