VÅRENS NYHET: STIGAs kabelfria robotgräsklippare

Nu är den äntligen här – STIGAs nya robotgräsklippare
En innovativ nyhet som ger dig friheten att utföra andra sysslor medan roboten tar hand om gräset.

Se alla nya spännande funktioner här – och hitta din närmaste STIGA robotåterförsäljare.

STIGA A är en helt kabelfri robotgräsklippare som kommer förändra sättet vi ser på, och använder, robotgräsklippare. 

Till att börja med så behöver man inte längre gräva ner en kabel vid installation för att styra roboten och hålla den inom dess klippområde. Istället sker navigationen nu helt virtuellt, vilket gör ditt – och din gräsmattas liv – mycket enklare och bättre.

Istället för med kabel sker installation, och eventuella ändringar, direkt i STIGA.GO-appen. I appen är det enkelt och smidigt att ställa in klippgränser för roboten. 

Och varje gång någonting förändras i din trädgård kan du enkelt ändra din robots klippgräns, direkt i appen. 

Klipps exakt och regelbundet

STIGA AGS-teknik innebär att roboten planerar sina klippcykler baserat på satellitsignalens styrka. Roboten kan i förväg känna till satelliternas position över trädgården – och kan således planera varje klippcykel per klippzon. 

Klippzonerna klipps exakt och regelbundet – och alla ytor får lika mycket uppmärksamhet. Resultat? En jämn och vacker gräsmatta – utan risk för överklippning – med minimal ansträngning. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Är en kabelfri robotgräsklippare något för dig och din trädgård?

STIGAs kabelfria robotgräsklippare får hela jobbet med gräsmattan gjort under dagen – så att gräsmattan och djuren som lever där får vila under resten av dagen och natten.  

Hur roboten sedan navigerar inom klippområdet, och hur den omsorgsfullt tar hand om gräsmattans hälsa, är det som gör att en kabelfri robotgräsklippare från STIGA skiljer sig från mängden, och gör själva klippningen extremt effektiv. 

Väldigt hög klipprestanda

Den kabelfri navigering är skyddad av mer än 30 patent, och den nya STIGA kabelfria robotgräsklipparen samlar in information från satelliter, både GPS och från andra GNSS-system, för att navigera perfekt i trädgården.

Den effektiva klippningen möjliggörs genom att de kabelfria robotgräsklipparna är utrustade med fyra till sex pivotknivar i stål – som roterar upp till 2850 rpm. 

Detta garanterar en väldigt hög klipprestanda, då hela knivens egg kommer i kontakt med gräset – vilket ger en snygg och exakt klippning av din gräsmatta. Eggens precisa kontakt med gräset gör även att gräset läker naturligt.

Intelligent gräsklippning – helt kabelfri. Läs mer om vårens nyheter från STIGA här.

Nästa artikel