Så får du din gräsmatta att frodas i sommar

Sommaren står äntligen för dörren – och dags att ge lite kärlek till gräsmattan. 
Här är knepen som får din gräsmatta att frodas i sommar.

Klicka här för att se alla STIGAs populära gräsklippare.

I år är det din tur att stoltsera med grannskapets finaste gräsmatta.

I den här artikeln har vi samlat några enkla och smarta knep som väcker nytt liv i din gräsmatta, eller lyfter den till en helt ny nivå.

Klippning

Nu när det, förhoppningsvis, inte längre finns risk för frost och kyla, är det äntligen dags för årets första klippning av gräsmattan, när gräset nått en höjd av 6–7 centimeter.

Oavsett vilka behov du har så har STIGA en gräsklippare för dig. Klicka här för att se alla populära modeller

Man brukar sedan säga att en optimal höjd på gräset är 3-5 centimeter, men klipp inte för kort då det kan skada gräsets rötter. Under våren växer sedan gräset snabbt, och kan ofta behövas klippas. 

Med rätt gräsklippare blir det ett nöje att klippa gräset – och med en robotgräsklippare från STIGA kan du själv njuta av det fina vädret samtidigt som du får en perfekt gräsmatta. 

Hos STIGA hittar du rätt gräsklippare för dina behov.

Vattning

För att gräsets rötter ska växa djupt ner i marken är det en god idé att vattna rejält när man väl vattnar, istället för ofta och ytligt. 

För att få en frodig och välmående gräsmatta är det även bra att vattna tidigt på morgonen eller sent på kvällen. 

Gödsla

Gödsling är väldigt viktigt för att få sin gräsmatta i toppskick, och bör göras i början av sommaren. För att gräsmattan ska kunna frodas behöver den nämligen näring. 

Gödselmedel innehåller viktiga näringsämnen för gräsmattan, som bland annat kväve, fosfor och kalium. Genom att gödsla regelbundet får man också en förbättrad färg och täthet på gräsmattan. 

STIGA har flera olika tillbehör till sina åkgräsklippare – bland annat gödningsspridare som passar till alla åkgräsklippare och traktorer

Hitta rätt produkt för dig och din trädgård här.

Nästa artikel