Spara tid varje vecka – skapa fritid åt dig själv och gräsmattan

STIGAs nya revolutionerande kabelfria robotgräsklippare är en optimal lösning för alla trädgårdsägare som vill spara tid, ha en välskött gräsmatta – och framför allt mer fritid att njuta av. 

Intelligent gräsklippning – helt kabelfri. Läs mer om vårens nyheter från STIGA här.

STIGAs nya kabelfria robotgräsklippare är en efterlängtad lösning för alla som vill ha en gräsmatta som alltid ser välskött ut – med minimal ansträngning. Det är en effektiv och bekväm lösning som tillåter dig njuta av din fritid och din trädgård på ett helt nytt sätt.

STIGA A är kabelfri, ingen begränsningskabel behövs således, vilket i praktiken innebär att såväl installation som ändringar enkelt kan hanteras via STIGA.GO-appen. Varje gång någonting förändras i din trädgård, kan du enkelt ändra din robots klippgräns, direkt i appen. 

Med STIGAs patenterade ePower-batteri i centrum är STIGA A utvecklad för att klippa gräsmattan på bara två klippcykler om dagen. Trädgården är helt enkelt ledig när du är ledig, vilket innebär fritid för gräset och nattlivet.

Klippriktningar och klippmönster

Hur roboten sedan navigerar inom klippområdet, och hur den omsorgsfullt tar hand om gräsmattans hälsa, är det som gör att en kabelfri robotgräsklippare från STIGA skiljer sig från mängden. 

Roboten har dessutom flera alternativa klippriktningar och klippmönster som du enkelt kan välja via STIGA.GO-appen – du kan få ett snyggt randigt mönster på gräsmattan som får grannarna att slänga avundsjuka blickar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Är en kabelfri robotgräsklippare något för dig och din trädgård? Klicka här för att läsa mer om årets stora nyhet.

STIGA A
ger en väldigt precis positionsnoggrannhet och planerar för det mest effektiva arbetssättet gällande klippt gräsyta och tid. Det finns mängder av fördelar med effektiviserad klipptid. 

Effektivitet och hög klipprestanda står även i centrum när det kommer till vilka knivar som har använts till roboten. Kabelfria robotgräsklippare från STIGA är nämligen utrustade med fyra eller sex pivotknivar i stål, som roterar med upp till 2850 rpm. 

Automatisk höjdjustering

Under själva klippningen så kommer hela knivens egg i kontakt med gräset – vilket borgar för en snygg och exakt klippning – som i slutändan innebär att gräset läker naturligt och mår bra.

STIGA A 1500 har även automatisk höjdjustering som tillval (ingår som standard i STIGA A 3000 och 5000), vilket innebär att varje zon kan ha sin egen klipphöjd på gräset. Extra användbart om din trädgård har olika syften som till exempel lekyta, social yta eller mer orörd för att främja den biologiska mångfalden.. 

Att lyckas hålla gräsmattan i toppskick är en uppgift som många husägare sätter stor stolthet i, men det kan också vara ett tidskrävande och ansträngande jobb. Men nu kan du slippa allt det – tack vare STIGAs nya kabelfria robotgräsklippare.

Se alla nya spännande funktioner här – och hitta din närmaste STIGA robotåterförsäljare.

Nästa artikel