Här är nya banbrytande tekniken bakom STIGAs kabelfria robotgräsklippare

Nu är den här – STIGAs nya robotgräsklippare som tar din gräsmatta till en helt ny nivå. Möjligheterna är lika många som innovationerna med STIGAs kabelfria robotgräsklippare.

Intelligent gräsklippning – helt kabelfri. Läs mer om vårens nyheter från STIGA här.

Med STIGAs nya robotgräsklippare behöver man inte längre gräva ner en kabel vid installation för att  roboten ska hållas inom klippområdet. Istället sker navigationen nu helt virtuellt – och gör ditt och din gräsmattas liv mycket enklare och bättre. 

Kabelfri navigation innebär även inga kabelbrott eller åskskador via begränsningskabeln, flexibilitet vid förändringar och att det blir enklare för robotgräsklipparen att korsa plattläggningar och asfaltering. 

Når varje del i trädgården 

Med begränsningskabeln borta ur bilden är det nu istället fullt fokus på AGS – Active Guidance System. STIGAs kabelfria robotgräsklippare är de enda som använder STIGAs unika patenterade AGS-teknik. AGS-tekniken, i samspel med RTK-GPS-tekniken, säkerställer en 1-4 cm klippnoggrannhet och en konstant signal via GSM (4G). 

Allt detta innebär att robotgräsklipparen arbetar ytterst intelligent – då den lär sig signalstyrkor och områden med svagare signalstyrka – och uppdaterar sin ”sky map” varje dag för att nå varje del i din trädgård vid rätt tidpunkt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Den intelligenta roboten planerar alltså i förväg var och när den ska klippa för att undvika områden med svagare signal – vilket i sin tur borgar för en mycket effektivare klippning. 

Då själva installationen, som tidigare nämnt, är helt virtuell hanterar du robotens arbetsområden och klippzoner enkelt och smidigt via STIGA.GO-appen. 

Utrustade med 4G-teknik

Alla klippzoner, oavsett hur stora de är (upp till 5000 kvm), klipps regelbundet och exakt. Roboten lämnar inte någon yta oklippt och undviker överklippning – då den inte passerar samma gräsyta flera gånger.

Resultatet? En jämn och välmående gräsmatta.

Vid köp av STIGA A ingår alltid en referensstation som kan placeras var som helst i din trädgård. Referensstationen sitter i laddningsstationen – och kan flyttas vid behov, om du till exempel vill ha den på taket för bästa möjliga mottagning. 

Oavsett hur din trädgård ser ut är alltid 4G-signalen (GSM) stabil, då 4G inte behöver en rak siktlinje och på så sätt kan tränga igenom väggar, hus och annat som kan tänkas vara i vägen. Med andra ord så fungerar alltså STIGAs kabelfria robotgräsklippare  även när satellitsignalen inte når fullt fram. 

Se alla nya spännande funktioner här – och hitta din närmaste STIGA robotåterförsäljare.

Nästa artikel