GUIDE: Så väljer du rätt typ av gräsklippare

Behöver du hjälp att välja rätt gräsklippare för din trädgård?
I den här artikeln guidar vi dig rätt.

Hitta din närmaste återförsäljare av STIGAs populäraste gräsklippare här. Just nu är det även cashback-kampanj när du köper en ny robotgräsklippare!

Att välja rätt gräsklippare kan vid en första anblick känns svårt – med så många olika typer av modeller och kategorier att välja mellan. 

Men hur ska man egentligen tänka när det kommer till val av gräsklippare? Det finns några aspekter som kan vara viktiga att ha med sig när man är på jakt efter en ny gräsklippare.

Robotgräsklippare

STIGAs nya robotgräsklippare har på kort tid fått stor uppmärksamhet – och något som utmärker dem är att man inte längre behöver någon begränsningskabel för att styra roboten och hålla den inom dess klippområde. 

Istället sker navigationen nu helt virtuellt, vilket gör ditt – och din gräsmattas liv – mycket enklare och bättre. Med en robotgräsklippare blir livet helt enkelt mycket enklare, och du får mer fritid samtidigt som din gräsmatta blir effektivt klippt. 

Just nu erbjuder STIGA en cashback-kampanj på alla robotgräsklippare – läs mer om den genom att klicka här.

Missa inte: Cashback-kampanj hos STIGA vid köp av ny robotgräsklippare – klicka här för att komma direkt till kampanjen!

Idag erbjuder STIGA två olika alternativ när det kommer till robotgräsklippare: med eller utan begräsningskabel. Kabelfria robotgräsklippare från STIGA är utrustade med unik patenterad AGS-teknik (Active Guidance System). 

Oavsett vilket alternativ du väljer kan du vara säker på att robotgräsklipparen kommer ge dig en välmående och vacker gräsmatta – samtidigt som du får mer fritid att göra annat än att klippa gräset.

Låt en robotgräsklippare från STIGA göra jobbet – klicka här för att se alla modeller. 

Gräsklippare 

Om du är på jakt efter en traditionell gräsklippare och lite motion är det här kategorin för dig. STIGA erbjuder ett brett urval av gräsklippare för alla gräsmattor och klippbehov. 

Här finns det även möjlighet att välja mellan batteri, el eller bensin. Batteridrivna gräsklippare är på stark frammarsch – och har blivit väldigt populära de senaste åren. Fördelarna med en batteridriven gräsklippare är många: kraft och kontroll, begränsat med underhåll, mindre ljud och vibrationer.  

En av STIGAs populäraste gräsklippare är Multiclip 547e S Kit – som drivs av två STIGA ePower 48 V-batterier och klarar av att klippa upp till 800 m² på en laddning.

Se alla STIGAs populära gräsklippare här.

Åkbara-gräsklippare

Åkbara gräsklippare från STIGA är optimala för större gräsmattor eller trädgårdar. Att klippa gräset med en åkgräsklippare eller trädgårdstraktor  är enkelt oavsett årstid – från vår till höst – då STIGA har tillbehör för alla årstider. 

För dig som har en stor och mer komplex gräsmatta är STIGAs åkgräsklippare Park att rekommendera. Parken är smidiga att manövrera – och gör att du kan hantera alla utmaningar i din trädgård med full kontroll och komfort. Dessa bensindrivna åkgräsklippare är bra på multiclip – och det frontmonterade klippaggregatet ger dig full kontroll på klippingen.

Park 500 WX är lätt att styra och manövrera – och  klarar enkelt arbetsuppgifter i trädgården tack vare den extra kraftfulla tvåcylindriga STIGA ST 550 motorn på 586 cc och fyrhjulsdriven transmission. 

STIGA har även flera olika trädgårdstraktorer – som även dessa är perfekta för stora trädgårdar. De finns i  både bensin- och batteridrivna modeller.  

Missa inte: Cashback-kampanj hos STIGA vid köp av ny robotgräsklippare – klicka här för att komma direkt till kampanjen!

Se alla STIGA Park här.

Se alla åkgräsklippare från STIGA här.

Se alla trädgårdstraktorer från STIGA här.

Nästa artikel