Guide: Så väljer du rätt gräsklippare

STIGA har gräsklippare för alla behov.
Med hjälp av vår guide hittar du enkelt den perfekta gräsklipparen – för din trädgård.

Se alla STIGAs populära gräsklippare här >>

När vårsolen gör efterlängtad comeback växer gräset ofta snabbt, och då vill man gärna vara redo med en gräsklippare som kan göra gräsmattan grön och fin igen.

Men hur ska man egentligen tänka när det kommer till val av gräsklippare? Det finns några aspekter som kan vara viktiga att ha med sig när man är på jakt efter en ny gräsklippare.

Idag finns det flera alternativ än tidigare, och det första man kan fundera på är vad som passar för just din trädgård och plånbok.

Ser man till vanliga svenska villaträdgårdar är det oftast 600–3000 kvm tomt, där gräset brukar utgöra 40–70 procent av den ytan.

Hitta rätt produkt för just din gräsmatta här. 

Viktigt att tänka på

Hur gräsmattan och trädgården ser ut är en aspekt att ha med sig: är det många hinder och träd? Hur kuperad är trädgården? Hur många ytor består gräsmattan av och hur stor är den?

”Gå bakom”-gräsklippare är precis vad det låter som – och ger dig lite gratis motion som ett extra plus i kanten. Denna typ av gräsklippare klarar nästan all typ av terräng och är samtidigt smidig och enkel att manövrera.

En modell som passar in på beskrivningen ovan är STIGAs batteridrivna Multiclip 747e V – en gräsklippare som gör jobbet med gräsmattan enkelt. Den kommer med ergonomiskt justerbart handtag och drivs av två 48V 4Ah-batterier som på en enda laddning klarar 800m2 på 40 minuter.

Experter på gräsklippare

För den som söker en uppsamlande gräsklippare, men med fler klippmöjligheter och bra prestanda, är STIGAs Combi 748e V rätt väg att gå.

Med den här modellen är det möjligt att själv välja om du vill klippa med mulching-teknik, samla upp gräsklippet, sidoutkast eller bakutkast.

Oavsett vad du letar efter för typ av gräsklippare så är det klokt att börja hos STIGA. Med sin mångåriga erfarenhet och expertis är STIGA en pålitlig och robust partner i trädgården.

STIGA är helt enkelt bäst i klassen på gräsklippare – och satsar hårt på batteridrivna gräsklippare i toppklass. Givetvis går det också att välja bensindrivna istället för batteri.

Se alla STIGAs gräsklippare HÄR.

Nästa artikel