Heta sommarsmaker: Grillad kycklingklubba med kryddig lime- och chiliglaze

Publicerat: 2018-23-3

När grillsäsongen drar igång är det lätt att det blir mycket hamburgare, korv och grillat kött. Men förutom att kyckling är både nyttigare för en själv och miljön, så kan det vara kul med lite omväxling. Så här gör du för att få ihop en härligt sommarfräsch rätt – som bara tar 20 minuter att tillaga.

Vad sägs om en fräsch Caesarsallad med asiatisk dressing? Här hittar du det receptet plus massa andra härliga sommarrätter som gör det enkelt att lyckas i köket – klicka här.

Ingredienser till 4 portioner:
4 svenska kycklingklubbor (Salt och peppar)

Glaze

2 msk limejuice och skal
1 röd chili
1 dl socker
2 msk vatten

Sojamajonnäs

2 dl majonnäs
3 msk kikkoman soja

Sallad
1 rättika
1 gurka
2 pak choi
3 salladslökar
2 morötter
5 stjälkar mynta
5 koriander

1 st lime (rivet skal och juice)
2 msk sesamolja och sesamfrön

Så här gör du:
1.
Se först till så att du tänder grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Du vill börja grilla först när kolen är lite grå med en röd glöd i mitten. Lägg kolet på ena sidan av grillen och använd gärna en grill med lock.

2. Salta och peppra klubborna och grilla först på den delen som har kol, lägg dem med skinnet nedåt. Vänta med att vända tills de fått fin färg och flytta sedan klubborna till sidan utan kol och lägg på locket. Medan kycklingen grillas tills klubborna nått en innertemperatur på 75-80° – använd en termometer, så har du tid att fixa resten.

3. Koka upp socker, vatten, limejuice, skal och finhackad chili och låt allt koka ihop till en sirapsliknande glaze. Pensla på först när klubborna nästan är färdiga på grillen.

4. Blanda majonnäs med soja och smaka av. Strimla grönsakerna tunt och lägg i isvatten ca 10 min. Häll av vattnet och blanda med limejuice och olja. Toppa med örter och sesamfrön.

Smaklig måltid!

Behöver du mer inspiration när du ska laga kyckling eller kalkon? Här hittar du ett brett urval med härliga sommarrecept som låter dig briljera i köket, varje gång. 

Nästa artikel