Därför blir du snygg av kyckling

Publicerat: 2017-22-5

Både kyckling och kalkon har visat sig göra underverk för hälsan och vårt utseende. Vitt fågelkött innehåller spår- och näringsämnen som förhöjer våra looks och boostar våra kroppar. Här listas fem anledningar till att äta fågel så ofta det bara går. 

Viktigt: Den obehagliga anledningen som kommer få dig att välja svensk kyckling varje gång du handlar – det här behöver alla ha koll på.

1. Kycklingen ger dig en klar hy
Huden är vårt största organ och påverkas enormt av det vi stoppar i oss. E-ämnen och konstiga tillsatser bör därför undvikas för den som värnar om sin hy. Om du köper kyckling från svenska bönder är den helt fri från GMO och tillväxtantibiotika. Håll utkik efter Svensk Fågels märkning. Titta alltid efter symbolen med den Gula Pippin i matbutiken.

2. Kyckling ger dig vackert hår och fina naglar
Kyckling innehåller selen och zink som stärker dina naglar och ger dig starkt och glansigt hår. Zink är faktiskt den mineral som vi svenskar lider störst brist på, vilket i vissa fall leder till håravfall.

3. Kyckling styrker och tonar din kropp
Kyckling är fettsnålt och rikt på viktiga proteiner som hjälper dig att bygga upp muskler och styrka. Skippa proteindrinkarna och ladda istället med kyckling efter träningen. Dessutom innehåller kycklingkött järn som vår kropp behöver för att bilda röda blodkroppar. Det ökar vår syreupptagningsförmåga, något som i sin tur stärker konditionsträningen och får dig att orka mer.

4. Kyckling gör dig pigg och glad
Vad är vackrare än ett leende? Kyckling innehåller D-vitamin som får dig på bra humör. Under vinterhalvåret är det särskilt viktigt att tänka på att få i sig tillräckligt med D-vitamin då det är lätt att lida brist på det. D-vitamin gör dig pigg på dagarna och låter dig sova gott om nätterna.

Så blir sommarfesten en given succé – 5 enkla knep som gör det enkelt att imponera på dina gäster.

Nästa artikel