Därför är kyckling det hälsosamma valet i sommar

Publicerat: 2017-4-1

För de allra flesta är kyckling starkt förknippat med att äta hälsosamt. Men vad är det som gör kyckling så bra? Här reder vi ut varför kyckling är det bästa valet för att svarva sommarformen.

Beskedet: Därför borde alla köpa svensk kyckling – efter att ha läst det här kommer valet vara självklart.

Med semestern i antågande är det många som kämpar för att nå sommarformen. Men hur gör man för att behålla den fina formen även under och efter sommarens strandhäng? Det finns ett enkelt svar – kyckling.

Kyckling innehåller en stor andel högvärdigt protein. Med högvärdigt menas att proteinerna innehåller aminosyror som hjälper kroppen att ta upp en större mängd protein, vilket passar perfekt för den som tränar.

Utöver att det hjälper en att bygga muskler så innehåller kyckling även väldigt låg andel mättat fett, vilket innebär att de fetter som finns i kyckling faktiskt är bra för kroppen och håller en mätt längre.

Dessutom är kyckling perfekt under sommaren – en årstid då man hellre äter lättare och fräscha måltider. Till exempel en asiatisk kycklingsallad eller varför inte grillade kycklingklubbor med sojamajonnäs och en rättikasallad?

Kycklingen från Svensk Fågel har en Gul Pippi-märkning. Den Gula Pippin innebär bland annat att fåglarna inte matas med konstiga tillsatser. Det innebär också att bönderna värnar om fåglarna som får strosa omkring fritt i ett stort och luftigt stall där de får äta och dricka när de vill och sprätta fritt på en bädd av kutterspån eller halm.

Nu kan du alltså både lätta din vikt i och ditt samvete genom se till så att den kyckling du äter kommer från någon av Svensk Fågels bönder.

Här är märkningen du ska hålla utkik efter:

Nästa artikel