5 knep som gör sommarfesten till en succé

Publicerat: 2017-23-5

När solen och värmen äntligen börjar återvända till Sverige är det många som får extra energi och glädje. Det känns i kroppen att man går mot ljusare tider och vad kan då vara mer passande än att få fira tillsammans med nära och kära? Här är 5 tips som ser till att din sommarfest blir lika efterlängtad som sommaren själv.

Visste du att man blir snygg av äta kyckling? Här är fem anledningar som kommer få dig att vilja äta fågel oftare.

1. Äntligen kan man vara ute
Det finns inget som säger sommarfest bättre än att vara utomhus: En mysig uteplats, en lummig bakgård eller varför inte balkongen om man känner sig osäker på vädret. Med utomhusmiljön sätter man den härliga sommarfeelingen direkt. Plus att man får närmre till grillen.

2. Dekorationer: enkelt och snyggt
Tänk på att det oftast blir bäst med det enkla: Vanliga glasburkar kan bli fina och stilrena ljushållare, gamla glasflaskor fungerar utmärkt som vaser för sommarblomster. Ett snyggt och användbart tips är även att låta ett par fina filtar ligga framme, om firandet fortsätter in på de kalla småtimmarna.

3. Nu är det ljus igen…
Ett enkelt knep för att skapa riktig feststämning är att leta fram ljusslingorna från i julas. När det sen blir mörkare under kvällen sätter de en riktigt mysig stämning.

4. Hinka uppDet behövs ingen vinkylare för att bjuda gästerna på kall dryck, det räcker med en hink, korg, balja eller kruka. Fyll den upp till kanten med is och placera drycken så att gästerna enkelt kan ta för sig direkt när de kommer. Skål!

5. Det viktigaste – maten
Finns det något vi förknippar tydligare med sommar än grillat? Vem kan motstå doften av grillade kycklingklubbor, med en härligt kryddig lime-och chiliglaze. Släng ihop en sojamajonnäs och en fräsch sallad med rättika och gurka till för att verkligen imponera på dina gäster. Med det här receptet är det enkelt att lyckas, och bäst av allt – det tar bara 20 minuter.

Nästa artikel