Bildextra: Så har du aldrig bott i Dalarna

Få en oförglömlig sommarsemester i Dalarna.
Checka in på ett udda boende och få en upplevelse utöver det vanliga.
Vad sägs om att bo i en trädkoja eller tillbringa natten i en bubbla med en egen strand.

Sommarsemestern är snart här och för dig som vill uppleva något annorlunda denna sommar så är Dalarna ett hett tips. Här finns en rad av udda boenden som kommer göra att dina familjemedlemmar och vänner tappar hakan.

Bo i en trädkoja högt upp bland trädkronorna

Hos Näsets Marcusgård i Furudal, 37 kilometer från Rättvik har man låtit bygga två lyxiga träd- och skogskojor som gör att gästerna verkligen blir ett med naturen. Kojorna, som hyrs ut året om, är utrustade med alla bekvämligheter du kan behöva.

Sängar, golvvärme, vedeldade spisar och LED-belysning. Välj mellan att checka in i trädkojan ”Supermåne” och få chansen att se soluppgången från kupolfönstret eller den udda skogskojan ”Oddis öga” där du njuter av en magisk utsikt. Har du tur kanske det dyker upp en älg eller ett rådjur nedanför ditt fönster.

Vill du bo i en trädkoja i sommar? Läs mer och boka ditt boende på Visit Dalarna

Visit Dalarna/John Halvarsson

Bo mitt i nationalparken – utan elektricitet               

Upplev hur det var att leva och bo förr i tiden och boka in en natt i Lilla Tangsjöstugan i Fulujällets nationalpark. Stugan ligger vackert till, alldeles vid Tangsjön och du kan njuta av en orörd fjällnatur.

I stugan, som har plats för fyra personer, finns enkel utrusning för självhushåll så som kamin och gasolspis. Dricksvatten hämtar du ute och när nöden kallar går du till utedasset.

På Visit Dalarna hittar du allt inför sommarens resa – säkra ditt boende redan idag

Bo i en bubbla med egen strand

Drömmer du om att bo vid en egen strand och somna och vakna med utsikt över en sjö? I Molnbyggen Strand utanför Leksand kan du bo i din alldeles egna bubbla och få känslan av att bo under bar himmel – men helt utan mygg och i en bekväm säng. Bubblan, som är gjord av kraftigt plastmaterial, ser ut som en igloo och tack vare att ingången till bubblan har en luftsluss som ser till att boendet hela tiden har bra luftkvalité. I bubblan byts luften ut sju gånger varje timme och värmen går enkelt att reglera.

Här hittar du boende, biljetter och sommarens hetaste evenemang i Dalarna

Cykla dressin och vila ut i ett gammalt stationshus

Spendera en natt i det 120 år gamla stationshuset Sågen, tre mil söder om Vansbro. Station Sågen erbjuder ”bed and breakfast” så här kan du sova gott på övervåningen av stationshuset och på morgonen njuter du av en god frukost innan du beger dig iväg med dressin. För dem som vill går det att köpa med sig en picknickkorg från Sågen som man kan stanna och njuta av längs med vägen.

Boka en natt på stationshuset Sågen – här hittar du mer information om boendet

Bo i en kåta och ta del av den samiska kulturen

Det samiska familjeföretaget Renbiten i Idre Sameby vill ge sina gäster möjligheten att njuta av den fantastiska fjällnaturen och den samiska kulturen. När du bokar deras spännande middagspaket får du uppleva det samiska köket. Under kvällen äter du flera olika rätter och samtidigt får du ta del av berättelser om den samiska matkulturen. När middagen är över övernattar du i en av kåtorna och på morgonen när du vaknar får du en frukostkorg fylld med olika delikatesser från renen.

Surfa in på Visit Dalarna och hitta inspiration till sommarens semester  – stort urval av prisvärda boenden.

Nästa artikel