5 sommaraktiviteter i Dalarna som barnen kommer älska

Vad sägs om att både träffa tomten i sommar och upptäcka Nordens största rovdjurspark?
I Dalarna finns en rad av aktiviteter som dina barn kommer att älska.
Spana in vår lista med fem sommaraktiviteter som garanterat gör succé.

På Visit Dalarna finns ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen. Klicka här och få inspiration!

Har ni ännu inte spikat sommarens aktiviteter för familjen? Eller har ni svårt att var semesterresan ska gå? Då ska ni snegla på Dalarna, ett område som har aktiviteter för hela familjen – oavsett ålder.

Lek på äventyrsparken med 80 olika aktiviteter

I Leksand hittar du den populära familjeanläggningen Leksand sommarland, en stor äventyrspark med hela 80 aktiviteter. Parken, som i år är nominerad till ”Bästa familjenöje i Sverige” och ”Bästa sommarland i Norden”, är en av Dalarnas största turistattraktioner.

Här löser familjen en entréavgift och sedan är det bara att leka hur mycket man vill.  Upptäck vattenlandet, åk karusell och testa parkens alla motoraktiviteter.
Maxa besöket och boka in en natt eller två på den fina campingen Leksands Strand som ligger alldeles intill parken – där finns både stugor och möjlighet att ställa upp husvagn.
På kvällen blir det familjeshow på campingen med minidisco med barnens favorit Billy Bäver.

Vill ni besöka Leksand sommarland i sommar? Klicka här för att läsa mer om anläggningen och få tips på prisvärda boenden

Besök Nordens största rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark är ingen vanlig djurpark, här lever djuren i naturliga skogsmiljöer och rör sig i stora hägn. Parken, som varje år lockar 100 000 besökare, är idag Nordens största rovdjurspark. Här får du möjligheten att komma nära djur som björn, lo, varg, isbjörn och tiger. Boka en guidad visning för hela familjen och få möjligheten att lära dig mer om de fantastiska djuren.

Vill ni stanna över natten finns stugor och vandrarhem på Orsa Grönklitt, som ligger på promenadavstånd från parken. Vid Orsasjöns strand finns även femstjärniga Orsa Camping, med närhet till härligt bad och ännu fler aktiviteter. I Orsa Grönklitts hela utbud finns dessutom ännu fler spännande aktiviteter att krydda besöket med: vandring, cykling, kanot, kajak, SUP-paddling, bad, minigolf, fiske och frisbeegolf – för att bara nämna några.

Klicka här och ta del av alla prisvärda boendepaket till Orsa Rovdjurspark! Från 550 kr per person.

Träffa tomten i sommar

Överraska barnen och ta med dem till Sagolandet Tomteland i sommar och träffa självaste Tomten.

Sagolandet Tomteland, som ligger i de djupa skogarna strax utanför Mora, välkomnar alla barn året om. Besök älvornas by, Tomtens egen by och trollriket. Här får barnen möjlighet att leka i sagovärlden. Busa med Häxan, jaga troll och gå på älvavandringar genom skogen. I år växer sagolandet och blir ännu större då nya miljöer och sagofigurer presenteras. Bland annat får Sagofén ett nytt hem och besökare kan följa henne i ett hisnande musikaläventyr.

 Här kan du boka sommarens resa till Sagolandet Tomteland. Boende och entré från 599 kr per person.

 

Lär dig mer om visenter och lek i Avesta Visentpark

Ta med barnen till Avesta Visentpark och låt dem få träffa det ståtliga och mäktiga urtidsdjuret visenten. Visenterna levde under bronsåldern i de svenska lövskogarna men idag är det en utrotningshotad art. Avesta kommun en egen  avelcentral för att bevara djuret och du är välkommen att besöka bondgården och antingen boka en guidad tur eller testa den digitala guidningen.

I det stora grönområdet finns bland annat gungor, klätterstolpe och en mysig lekstuga som barnen kan leka i. När man blir hungrig kan man ta en fika i ladugårdsfiket där det finns lunch, fikabröd och goda mackor.

På Visit Dalarna finns ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen. Klicka här och få inspiration!

Övernatta vid Falu gruva

Falu gruva har något för alla i familjen och här finns en rad av aktiviteter att välja mellan – både ovan och under jord. Gå på en guidad tur, se utställningar, shoppa och ät gott. På området finns Sveriges första tekniska museum med interaktiva utställningar. Perfekt för nyfikna barn som vill upptäcka

För dem som vill stanna kvar över natten finns Gruvortens B&B, ett hus från 1700-talet som renoverats varsamt för att bevara alla tidstypiska detaljer. Hälften av rummen har utsikt över dagbrottet Stora stöten. Ett tips är att boka ”Gruvpaketet”, då får man en heldag vid gruvan med biljetter till guidad visning och övernattning med frukost.

Läs mer om Falu gruva och boka Gruvpaketet här!

Nästa artikel