Äventyren i Dalarna som garanterat kommer ge dig en adrenalinkick

Söker du ett äventyr som får det att pirra i magen och adrenalinet att pumpa?
Utmana dig i forspaddling i Dala-Floda eller kasta dig ut från den nya höghöjdsbanan i Rättvik.
I Dalarna finns det utmaningar som passar för alla.

Lämna solstolen i sommar och boka in ett äventyr som du sent kommer att glömma. Dalarna erbjuder en rad av aktiviteter i sommar – som kommer få dig att både svettas och skratta.

Forspaddla i Dala-Floda

Ge dig ut i en kajak på Västerdalälven i sommar och testa på forspaddling. Här erbjuder man en rad av olika kurser; från en halvdag där man får testa på att paddla forskajak till flera dagars kurs med övernattning på Kajaktivs kursgård och ”after paddle” med bad i badtunna. Här krävs inga förkunskaper då forsarna är lättillgängliga och passar för alla nivåer.

Dalarna är en av sommarens hetaste destinationer – boka din resa här.

Ställ upp i världens största lopp för simning

Visste du att världens största lopp för simning i öppet vatten arrangeras i Vansbro i Dalarna? Det är dessutom Sveriges största simarrangemang med flera olika lopp att välja mellan. Varje år ställer 14 000 deltagare upp i tävlingen som blivit en riktig folkfest. Under dagarna råder det full aktivitet i lilla Vansbro, då det förutom huvudloppet även är en rad av andra distanser ska avverkas. Passa på att övernatta några nätter i Vansbro och cykla dressin längs med den nedlagda järnvägen och upplev naturen på nära håll. Gör ett besök på Vansbro Konditori, ett kafé som rankas som det bästa klassiska kaféet i hela Dalarna. Dessutom är Vansbro Konditori listad i White Guide.

Säkra din plats i världens största lopp för simning  på Visit Dalarna.

Bestig  Älvdalens tre högsta toppar

Uka Pain Ultra är inte som något vanligt lopp. Uka Pain betyder möda på Älvdalska och det här loppet för MTB-cykel är en riktig utmaning. Loppet, som är, 55 km långt, går genom Älvdalsskogarna och man både cyklar och går upp och ner för Älvdalens tre högsta toppar: Hykieberg, Skärklitt och Wäsaberget. Tävlingen är både långt, brant och innebär även tekniska svårigheter. Men kanske att du kan få lite extra energi av den fantastiska naturen i Älvdalen.

Vill du utmana dig i sommar? Anmäl dig till Uka Pain Ultra i Älvdalen. Boka din plats HÄR.

Slå distansrekord med cykel eller löpning i Vasaloppet

Vasaloppet erbjuder mer än bara skidåkning, under sommaren avgörs nämligen Vasaloppets sommarvecka som består av tio olika lopp i både mountainbike och löpning längs den klassiska vasaloppssträckan. Här finns distanser och utmaningar som passar alla. Veckans mest prestigefyllda lopp är Ultravasan, på 90 km, som börjar redan klockan 05.00 i Sälen och går i mål i Mora.

På Visit Dalarna hittar du ett stort utbud av prisvärda boende i Dalarna!

Ge dig ut på ett äventyr högt upp bland trädtopparna

I Rättvik byggs just nu en ny upplevelse för hela familjen, då en spektakulär höghöjdsbana anläggs i skogen intill Enåbadet vid Rättviks camping.. Det blir sex olika banor i olika svårighetsgrad och både hinder och linbanor. Här finns ingen åldersgräns, bara man är över 110 cm lång så kan man ge sig ut. För de allra yngsta, som är under 110 cm, kommer en separat bana att byggas även för dem.

Nästa artikel