Slutar det alltid med bråk när ni försöker hjälpas åt med läxorna där hemma? Då kan det vara bra för alla inblandade att ta in professionell hjälp. På Studybuddy får elever i alla åldrar hjälp av toppstudenter specialiserade i specifika ämnen.
Scenario: Ni sitter vid köksbordet och försöker lösa det där krångliga mattetalet. Mamma förklarar på det sätt som hon lärde sig för 20 år sedan, du fattar ingenting för du har lärt dig på ett annat sätt, och det hela slutar i irritation.
Det är inte lätt för mamma eller pappa att försöka lära ut något de lärde sig för 20 år sedan och det är inte heller lätt för eleven att undvika irritation när ”föräldrarna vet bäst”. Då sparar man på allas nerver genom att ta in utomstående hjälp.
Hos Studybuddy jobbar personer som själva studerar på högskola och universitet – detta för att få en närhet till eleverna de hjälper. Ibland hjälper de till i specifika ämnen, men ibland finns de där främst för att stödja och strukturera studierna.
Felicia Cederlund jobbar som verksamhetschef på Studybuddy och har fått följa med många elever till bättre självförtroende och högre betyg.
– Dagligen pratar jag med uppgivna oroliga föräldrar som behöver hjälp. Lika ofta pratar jag med överraskade lyckliga föräldrar som har sett sitt barn växa. Våra studybuddies är alla olika och med olika bakgrunder, men en sak har de gemensamt – de brinner för att lära ut, säger Felicia.
Varje familj väljer själva upplägg efter behov, vissa får hjälp några gånger i veckan och andra mer sällan.
– Vanligen har en elev två timmar läxhjälp i veckan och även om det låter lite så visar det tydliga resultat. Jag kan bara tänka till mig själv när jag pluggade: Hur ofta satt jag och pluggade fokuserat i två timmar? Sällan, däremot satt jag ofta hela kvällen med dator, telefon och andra distraktionsmoment omkring mig, säger Felicia Cederlund om upplägget.