Därför väljer allt fler det populära armaturföretaget

NVC Lighting har snabbt blivit ett av Asiens största företag. Nu håller armaturspecialisten även på att ta över den svenska marknaden.
– Reaktionerna från våra kunder är överväldigande positiv, säger Anders Nolbratt, produktchef på NVC.

Här kan du läsa mer om NVC Lighting och få information om deras produkter. 

NVC Lighting, som levererar omfattande och kvalitativ belysning, startade 1998 i Kina – och det tog inte lång tid innan man befäst sig som en av Asiens absolut största leverantörer inom armatur.
Utvecklingen har gått framåt ytterligare de senaste åren, och i dag är man ett av Asiens mest välkända företag.

Det bevisades inte minst då NVC var en av huvudsponsorerna till Olympiska Spelen i Peking 2008. Företaget stod även för leveransen av armatur till eventen och ombyggnationerna.
– Det har varit NVC:s styrka, att kunna vara så pass starka på stora projekt. Är man en huvudleverantör för OS visar det att det finns mycket muskel och kapacitet i företaget – och framför allt kvalité för att utföra något så stort, säger Anders Nolbratt.

En av anledningarna till att NVC ligger så mycket i framkant beror på att all produktion sker ”in-house”.
– Allt från ledchipsen till metall och plast. Hela näringskedjan finns hos oss, vilket också betyder att man kan få en högre kvalitet till ett lägre pris, då det inte finns några mellanhänder, säger Nolbratt, och fortsätter:

– Det gör det även möjligt att snabbt och ekonomiskt gynnsamt beställa specialarmaturer, egendesignade för en specifik produkt och där är det inte många konkurrenter som hänger med. Att allt sker in-house gör att man kan styra produktionen helt.

NVC sköter all produktion i Kina, någonting som många varit tveksamma till då den länge ansågs vara av lägre kvalitet. Med åren har den bilden dock raderats ut.
– Det har blivit en förändring, och mycket beror på att alla som har en telefon vet att den är gjord i Kina. Jag känner mer och mer att man är stolt över att produkten är gjord där, då det är högutbildade och mycket kvalificerade personer som tillverkar, säger Anders Nolbratt.

NVC har snabbt växt i Sverige, och ger ljus åt många konventionella fastigheter, sjukhus och övriga offentliga miljöer.
– Reaktionerna från våra kunder är överväldigande positiva, många blir förvånade över kvaliteten.

Här kan du läsa mer om NVC Lighting och få information om deras produkter. 

Nästa artikel