Designern: Här är trenderna kring vårens resväskor

I år ska det vara trendiga reseaccessoarer som både är snygga och praktiska.
Resväskorna får gärna vara av hårt material – istället för i tyg. Lee Cotter, designer och creative director på Accent, ger sina bästa tips hur du reser med stil i vår.

Accent har allt du behöver inför resan–  här hittar du de senaste resväskorna och alla tillbehör. Alltid gratis frakt och fri retur till butik.

Vårens nyheter när det gäller tillbehör till resan och resväskor är här.

En som har stenkoll på vad som gäller i år – både när det gäller materialval och produkter som både är stilrena och praktiska  – är Lee Cotter, designer och creative director på Accent.

För några år sedan var det mjuka resväskor på hjul som gällde men nu går det mer och mer mot hårda skal.

– De hårda väskorna är mer hållbara. Samsonite har till exempel ett nytt material till deras väskor. Det är världens lättaste och extremt hållbart material. Skulle det bli en buckla på väskan så går det enkelt att fixa. Det har hänt extremt mycket på det området. De hårda skalen har blivit lättare än tygväskorna, säger han.

Lee Cotter menar att svenskarna reser mer idag, både i jobb och privat, och då är funktionen viktigt.

– Fler och fler har börjat se över sin logistik när vi reser. Nu vill man resa smartare. Väskan står längst fram i garderoben istället för längst in. Nu packar man smartare och har inte den största väskan när man är ute och reser. Rese-accessoarer som underlättar packningen och resandet växer stort hos oss.

Hos Accent har man tagit fram en rad produkter till deras märke A-TO-B. Saker som underlättar resandet. Oavsett om det är en weekend eller långresan.

– Ett exempel är packpåsen, så du kan packa smart inne i resväskan. Man kan packa in sakerna så man får plats med mycket mer.  Med påsarna packar du ihop och hålla isär sakerna, istället för att lägga kläderna i en röra i väskan. Du kan resa lättare och behöver inte ha så stor väska.

– Ungefär som med handväskor. Till resväskorna kan det vara adress-tags- eller bagageband som du spänner runt din väska både för att det är snyggt och praktiskt, säger Lee Cotter.

Nästa artikel