Lista: 7 knep som hjälper dig att somna på kvällen

Stress, oro och för mycket skärmtid. Det är bara några av anledningarna till att man kan ha svårt för att somna. Men det finns hjälpmedel att prova för att förutsättningarna ska bli så goda som möjligt. Här är sju råd som kan hjälpa dig att somna lättare.

Här kan du beställa Sedix direkt hem till brevlådan. Leveransen är fraktfri.

Fasta rutiner
En av de viktigaste faktorerna för att kunna somna är att man har bra rutiner. Försök att alltid lägga dig och gå upp vid samma tid på dygnet. På så sätt vänjer sig kroppen vid när det är dags att sova.

Varva ner
En av de vanligast orsakerna till att ha svårt för att somna är stress och orostankar. Därför kan det vara bra att avsätta en stund innan man går och lägger sig för att tänka igenom dagen och på så sätt känna sig mer avslappnad vid läggdags. Undvik även koffein- och alkoholhaltiga drycker.

Motion och fysisk aktivitet
Att röra på sig är ett bra sätt för att bli av med stress som har uppstått under dagen och på så sätt kan det bli lättare att somna. Det är även viktigt att få ordentligt med dagsljus för att ställa in kroppens egen klocka.

Träna inte för sent
Även om det är viktigt med motion och fysisk aktivitet så ska man försöka att undvika träning för tätt inpå att man ska gå och lägga sig.

Receptfria läkemedel
Har man svårt för att somna finns det receptfria läkemedel som kan hjälpa. Sedix är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som innehåller torkat extrakt av passionsblomma. Passionsblomman har en lång behandlingstradition vid oro och insomningsproblem. Läkemedlet Sedix används vid mild oro och vid tillfälliga insomningsbesvär. En av många fördelar med Sedix är att det inte finns några kända biverkningar eller oönskade effekter i samband med att behandlingen avslutas.

Undvik skärmtid
Nuförtiden är det många som ligger och tittar i mobilen eller surfplattan innan de ska sova. Det finns studier som visar att digitala skärmar kan störa våra sömnhormon. Det kan därför vara en bra idé att undvika dessa innan det är dags att sova.

Rätt förutsättningar i sovrummet
Sovrumsmiljön kan också påverka din sömn. I ett svalt, mörkt och tyst sovrum ökar dina chanser att få en god sömn.

FRI FRAKT: Beställ Sedix – det receptfria läkemedlet används vid mild oro och tillfälliga insomningsbesvär. Klicka här.

SEDIX

Sedix® är ett traditionellt växtbaserat läkemedel använt vid lindriga symtom på nervös anspänning såsom oro, irritabilitet och tillfälliga insomningsbesvär.

· Sedix innehåller torkat extrakt av passionsblomma (Passiflora incarnata L.)
· Rekommenderad dos för vuxna och ungdomar över 12 år:
· Vid lindriga symtom på nervös anspänning: 1–2 tabletter morgon och kväll.
· Dosen kan ökas enligt läkarens anvisningar (dock högst 8 tabletter om dagen).
· Vid sömnsvårigheter: 1 till 2 tabletter på kvällen, en halvtimme före läggdags.

Svälj tabletterna med ett stort glas vatten.

Beställningsmöjligheter hos Sana Pharma Sweden AB
Fast leverans:
Du mottar: 1 paket Sedix (ca 2 veckors förbrukn.) 149 kr. Därefter fast månadsleverans: 2 pkt Sedix med faktura 298 kr. Fri frakt – ingen bindningstid.

Styckköp:
Sedix 28 tabl. 149 kr.

Läs mer om köpvillkoren här.

Sedix® (Passiflora incarnata) är ett registrerat traditionellt växtbaserat läkemedel. Receptfritt. Från 12 år. Lindriga symtom på nervös anspänning: 1–2 tabl. morgon och kväll. Insomningsbesvär: 1–2 tabl. ½ tim. före läggdags. Rekommenderas inte till gravida eller ammande. Rådfråga läkare eller vårdpersonal om symtomen förvärras eller inte förbättras inom 2 veckor. Behandlingen bör inte överstiga 6 månaders kontinuerlig användning. Samtidig användning av Sedix och syntetiska lugnande läkemedel (t.ex. bensodiazepiner) rekommenderas inte, såvida inte samtidig användning har ordinerats av läkare. Indikationerna för ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig uteslutande på erfarenhet av långvarig användning. Läs bipacksedeln noga före användning.

Annons från Sana Pharma Medical, www.sanapharma.se

Referenser:
https://www.sanapharma.se/
https://www.1177.se/Uppsala-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Somnsvarigheter/#section-5

Nästa artikel