Bäst i test: City Gross matkasse får högsta betyg

Att handla hos City Gross gör gott för både plånbok, mage och miljö – ett koncept som även utmärker butikens färdiga matkassar.
När Expressen provade matkassar i ett stort test fick City Gross kasse högsta betyg.
”Fantastiskt gott och prisvärt!” blev omdömet.
Nu kan du prova en av City Gross matkassar och få 100 kronor i rabatt.

City Gross har drivit familjeägda stormarknader sedan 1993 och är idag en av de största matvarukedjorna i Sverige. Kanske är du själv en av hundratals Norrköpingsbor som varje vecka besöker butiken i Ingelsta.

I så fall har du säkert lagt märke till butikens utbud av färskvaror i form av exempelvis färskt svenskt kött som är styckat och packat i butik av kunnig personal, manuella diskar för fisk och skaldjur från hållbara bestånd och nybakt surdegsbröd från egna bagerier.

Bäst på färskvaror
Ända sedan starten har City Gross haft fokus på att erbjuda de bästa färskvarorna och detta är något som även utmärker de färdiga matkassar som City Gross erbjuder – det stod klart när Expressen testade matkassar och gav högsta betyg till City Gross.

I testet, där 20 olika matkassar jämfördes, fick City Gross Billiga kassen fem getingar och utsågs till vinnare. ”Väldigt prisvärd kasse, upplevelsen var att någon verkligen tänkt kring smakerna och recepten. Det kändes inte som man åt billig mat.”, skriver Expressen i sitt omdöme.

Även City Gross Premiumkassen får beröm: ”Bra kasse, goda rätter och extra plus för alla härliga grönsaker”, lyder motiveringen och fyra getingar blir betyget.

Kassar för alla smaker
City Gross har ett stort utbud av matkassar för dig som vill äta mat som är bra för både plånbok, mage och miljö men som har svårt att hitta inspirationen och komma på idéerna själv.

En återkommande favorit som du har chans att testa i sommar är den populära Grillkassen. Den är fylld med fräscha varor och smakrika recept som sätter guldkant på sommarkvällarna.

Om du är nyfiken på att testa någon av City Gross kassar kan du passa på att göra det nu och få 100 kronor rabatt med koden PROVMK100. Här kan du beställa och se de olika kassarnas recept för de kommande veckorna. Du väljer själv om du vill få din kasse levererad hem eller om du vill hämta den i butiken på Malmgatan 41 i Ingelsta.

Vill du ha tips inför sommaren picknickar? Ta del av picknicktips från Emma och Rikard i delikatessdisken i Ingelsta här. 

Nästa artikel