5 tips till kräftskivan

Nu är tiden kommen för kräftskivor, kulörta lyktor, roliga hattar och snapsvisor! Oavsett om det är första gången du ska planera en kräftskiva eller om du är en veteran i kräftskivesammanhang så är det här tipsen för dig.

Visst har vi alla varit där – bjudit in till fest eller middag, men när det är en halvtimme kvar tills gästerna kommer är inget färdigt. Kanske har något bränts vid eller så saknas någon viktig ingrediens. Här finns tyvärr ingen lösning om västerbottenpajen har bränts vid, men väl några tips att tänka på inför kräftskivan.

1. Planera dina inköp
I augusti är det många som vill njuta av kräftor med tillbehör och planerar du inte dina inköp kan det lätt bli så att du riskerar att bli utan kräftor – eller tvingas jäkta runt till olika butiker för att hitta alla ingredienser till kräftskivan. Om du istället beställer online på citygross.se, kan du i lugn och ro välja vilka varor du vill ha och bestämma en tid när du vill hämta upp dem i butik – smidigt och stressfritt!

2. Strunta i hembakat bröd
Hembakat bröd är en lyx som man gärna bjuder sina gäster på. Men att stå med mjöl upp till armbågarna och knåda deg är kanske inte det man helst vill göra morgonen innan kräftskivan. Istället för att krångla med olika jäsningar och utbakningar, köp färdigbakat bröd i bageriavdelningen och satsa på att baka fröknäcke istället – ett enkelt och gott tillbehör till ostbrickan som garanterat imponerar på gästerna!

3. Tina kräftorna i tid
Frysta kräftor smakar som bäst om de får tina långsamt. Låt kräftorna tina i kylskåpet i två dygn innan skivan så smakar de minst lika gott som färska kräftor!

4. Glöm inte tillbehören
Kräftor i all ära, men vad är väl en kräftskiva utan västerbottenpaj, ostar, såser och sallad? I delikatessdisken finns det fullt av godsaker till skivan så glöm inte att titta förbi där när du är i matbutiken eller surfa in på citygross.se för att se utbudet. Vill du laga din västerbottenpaj själv så finns det i City Gross receptbank ett riktigt pangrecept på västerbottenpaj med körsbärstomatsallad.

5. Bjud på något sött till efterrätt
Efter allt det salta i kräftorna och ostarna kan det behövas något sött. Varför inte bjuda på en annan av sommarens läckerheter – jordgubben. Släng ihop en enkel jordgubbspaj med pekannötter och servera – garanterat ett perfekt avslut på skivan!

Recept på ett enkelt och gott fröknäcke som imponerar hittar du här. 

Ett riktigt smaskigt recept på västerbottenpaj med körsbärstomatsallad hittar du här.

Receptet på jordgubbspajen finns här.

Ta dig direkt till City Gross onlinebutik via den här länken.

Nästa artikel