Imad jobbar på Vardaga hemtjänst: ”Vi ser människan som människa – inte som insatser”

Hemtjänstarbetet är något som en del förknippar med stress, tidsbrist och stor omsättning på personal. Imad har arbetat på Vardaga sedan 2014 och tycker inte att det stämmer:

– Det är ett jätteviktigt jobb och vem som helst passar inte inom hemtjänsten, precis som att vem som helst inte kan bli en chef.

Imad arbetar som undersköterska på Vardaga hemtjänst i stadsdelen Hägersten-Älvsjö. Han har arbetat för Vardaga i sju år och trivs väldigt bra med både arbetsplatsen, kollegorna och kunderna:

– Vi är ett jättebra team! Alla som jobbar här och kunderna som vi har – de har jättestor tillit till oss alla. Alla kunder som jag gått till har jag klickat jättebra med.

Vardaga är ett vård- och omsorgsföretag som har 11 hemtjänstverksamheter runt om i Stockholm. De hjälper sina kunder med allt från hushållsnära tjänster till personlig omvårdnad. Är man intresserad av att välja Vardaga som utförare kan man enkelt börja med att boka ett möte med sin närmaste verksamhet. Då ses man över en fika och får möjlighet att ställa de frågor man vill.

Imad arbetar som kontaktperson till fem olika kunder som han besöker varje dag. Han hjälper sina kunder med olika sysslor i vardagen.

– Vi är armar och ben för vissa och förmedlare för andra. Det jag gillar mest med jobbet är att göra skillnad. Att se hur glada kunderna blir när man kommer – det är det som jag brinner för, säger han.

Det finns fördomar om att hemtjänsten är ett enkelt jobb som man tar bara för att få en inkomst. Imad tycker att den fördomen är tråkig och inte alls stämmer med verkligheten. I sitt jobb på Vardaga känner han sig värdefull varje dag.

– På Vardaga ser vi människan som människa, vi ser dem inte som insatser. Man måste förstå alla och ge dem respekt, inte stressa på och inte tränga sig på.

Vill du veta mer om Vardaga hemtjänst? Kontakta den verksamhet som du är intresserad av och boka en fika! Klicka på den här länken.

Nästa artikel