Enkla energilösningen som sparar tusenlappar åt villaägare

Att bo i ett av världens nordligaste länder innebär att det går åt mycket el till att värma upp hemmet, speciellt om man bor i villa. Det innebär också att kostnaderna för att värma upp huset kan bli väldigt höga. Men nu finns ett enkelt knep som kan sänka elkostnaderna med flera tusen per år.

Spara pengar och energi med Ecodan – här kan man få en kostnadsfri offert.

I Sverige har vi en medeltemperatur på knappt sju grader, vilket gör Sverige till ett av världens kallaste länder. Därför är det en ganska kostsam historia att hålla sitt hus varmt under årets kallaste månader. Att värma upp ett lite äldre hus  innebär ofta fler nollor än önskat på elräkningen. Men behöver det vara så dyrt? Egentligen inte.

Mitsubishi har under 30 år tillverkat olika komponenter till värmepumpstillverkare, så som kompressorer och fläktar. Dessa årtionden har gett dem en unik kunskap om hur man på ett miljövänligt och kostnadseffektivt kan värma upp hus i vårt kalla Sverige.

Deras luftvattenpump, Ecodan, är ett komplett system som värmer hela huset utan att det kostar skjortan. Hur fungerar det då?

I all luft finns en viss mängd energi. Det Ecodan gör är att den koncentrerar den här energin som redan finns i luften utomhus och omvandlar den till värme som sedan värmer exempelvis vatten, element och golvvärme utan att man behöver gräva upp tomten.

Att värma upp huset på det här sättet är oerhört energieffektivt, man får ut upp till 3,5 kilowatt energi på en kilowatts åtgång. Det innebär att det går åt mindre energi för att värma upp huset, vilket också blir tydligt när det är dags att betala för elen. En skånsk familj som installerade en Ecodan och halverade sina elkostnader uttryckte det kanske bäst.

– Idag blir man glad varje gång elräkningen kommer.

Spara pengar och energi med Ecodan – här kan man få en kostnadsfri offert.

Nästa artikel