De löste underhållsfri värme till stugan – så enkelt

När familjerna Sjöström och Lindroth skulle välja värme till sitt parhus uppe på vemdalsfjället var det viktigt att värmen var underhållsfri då huset är uthyrt under stora delar av året. De hittade en busenkel lösning – hos Mitsubishi Electric.

 Värm upp stugan utan bekymmer – klicka här för en kostnadsfri offert.

Stugan, med plats för åtta personer i varje lägenhet, har funnits länge innan den byggdes den om till det moderna parhus det är idag. När det kom till värmen ville båda familjerna hitta en så energieffektiv lösning samtidigt som den var tvungen att gå att styra på distans då de hyr ut stugan mycket.

Efter att ha kollat runt på marknaden föll valet på en luftvattenvärmepump från Mitsubishi Electric, Ecodan. Ecodan är resultatet av 30 års erfarenhet av värmepumpar och har en kompressor som är varvtalsstyrd. Det innebär exempelvis att man får ut upp till 3,5 kilowatt energi på en kilowatts åtgång.

 Värm upp stugan utan bekymmer – klicka här för en kostnadsfri offert.

Sedan installationen har värmen flutit på utmärkt i huset, det är både energisnålt och enkelt. Enligt familjen ligger förbrukningen på låga 12000kW/år och värmen regleras med hjälp av en enkel app i telefonen.

– Vi är enbart nöjda. I Vemdalen kan klimatet stundtals vara hårt med stor variation på temperaturer. Därför är det av yttersta vikt att värmepumpen är stabil. Vi kan varmt rekommendera luft/vatten värmepumpar i dessa breddgrader!

 Värm upp stugan utan bekymmer – klicka här för en kostnadsfri offert.

Nästa artikel