Sjuksköterskan Jeanette tog makten över sina arbetsdagar: ”Om jag vill kan jag ta åtta veckors semester”

Publicerat: 2021-24-5

Jeanette Alfredsson jobbade på en kirurgavdelning när hon bestämde sig för att säga upp sig och börja jobba för Medlink – ett bemanningsföretag som hjälper sjuksköterskor till jobb som de passar för och trivs med.
Jag ville testa något nytt. Dessutom vill jag själv kunna styra mina arbetstider och vara mer flexibel, säger Jeanette.

Vill du veta mer om Medlink? Fyll i en snabb intresseanmälan HÄR – inget CV eller personligt brev behövs!

Liksom många andra sjuksköterskor var Jeanette Alfredsson trött på de ständiga nedskärningarna och omplaceringarna på sin arbetsplats.

Hon önskade sig mer makt över sina arbetsdagar och var dessutom sugen på en förändring.

Så när en före detta kollega tipsade henne om att börja jobba för bemanningsföretaget Medlink tog hon steget.

– Nu kan jag styra över mina arbetstider och vara ledig när jag vill. I sommar kommer jag att ta fyra veckors semester, men om jag vill ta åtta veckor är det inga problem, säger Jeanette.

Här kan du göra en intresseanmälan! Det tar bara några minuter och är inte bindande. Sedan kontaktar Medlink dig för att berätta mer.

Medlink matchar sjuksköterskor med uppdrag över hela landet och Jeanette har en personlig bemanningskontakt som skannar av marknaden och hittar uppdrag som passar just henne.

– Känns en arbetsplats inte bra kan man testa något annat. Min kontakt, Jonna, brukar ringa mig en gång i veckan för att stämma av och är det något däremellan kan jag bara smsa eller maila henne.

Just nu jobbar Jeanette på ett sjukhus som ligger 80 mil från hennes hem och familj i Borås.

– Först var jag tveksam till att vara så långt bort från mina barn som är sex och åtta år gamla, men Medlink var flexibla och ordnade ett schema som gör att det fungerar jättebra.

Schemat innebär att hon jobbar sju till tio dagar i sträck. Därefter är hon ledig i lika många dagar och kan åka hem till familjen.

– Jag jobbar normala arbetstider när jag är borta och när jag kommer hem är jag helt ledig och kan lägga allt fokus på familjen. Barnen behöver inte gå lika mycket på förskolan och fritids och min sambo tycker också att det fungerar bra.

Boende och resor behöver hon inte bekymra sig för under uppdragen – det ordnar Medlink.

– Det är en av anledningarna till att jag valde Medlink. Jag hade hört från personer som jobbar för andra bemanningsföretag att de inte fått samma service.

Ta chansen! Om du vill prova på att jobba för Medllink kan du enkelt göra en intresseanmälan HÄR.

Jeanettes nuvarande uppdrag sträcker sig över två månader och därefter väntar ett sex månader långt uppdrag på närmre avstånd hemifrån.

– Då kommer jag att bo hemma, men jag är definitivt öppen för mer sådana här uppdrag eftersom jag får mycket mer tid med familjen när jag väl är hemma, säger hon och fortsätter:

– Jag rekommenderar absolut andra sjuksköterskor att testa detta, just eftersom det är så roligt att testa på att jobba på olika sjukhus och för att man verkligen kan styra själv över tider och ledighet. Dessutom känns det tryggt att jobba för Medlink eftersom de har bra villkor.

Låt Medlink hitta drömjobbet åt dig! Fyll i en intresseanmälan här – det är inte bindande och tar bara någon minut.

Nästa artikel