Spara utan att låsa pengarna

Resa, boende eller pension – oavsett vad du sparar till är SPP:s Investeringssparkonto ett bra alternativ.
Anledningen: Det är långsiktigt, men du slipper låsa pengarna.

Skulle kapitalet behövas kan du plocka ut det när du vill.

Så kommer du igång med ett månadssparande i ISK. Det är helt gratis att öppna ett konto. Just nu: Få 300 kronor av SPP.

Pensionen kan ibland kännas långt borta och det är inte alla som väljer att ha ett privat sparande. En anledning till det är att man inte vill binda sina pengar så många år framåt – om det skulle dyka upp en situation när man verkligen behöver kapitalet.

Och det är där Investeringssparkonto (ISK) kommer in i bilden. Det är nämligen något så unikt som ett långsiktigt sparande, samtidigt som du slipper låsa pengarna. Hur bra är inte det?

Du kan alltså påbörja ditt pensionssparande, utan att behöva oroa dig för att en oförutsägbar utgift ska påverka din ekonomi. Om exempelvis drömhuset dyker upp och du behöver ISK-pengarna för att ha råd är det bara att plocka ut dem.

En annan stor förklaring till att allt fler svenskar väljer att spara via ISK är det fördelaktiga skatteupplägget. I stället för att betala en kapitalvinstskatt betalar du en schablonskatt, vilket i de allra flesta fall är oerhört fördelaktigt.

Du kan dessutom spara i flera ISK-konton, beroende på om du sparar till en resa, bil eller pension. Men kom ihåg, oavsett vad du sparar till kan du alltid ta ut pengarna om du skulle behöva det.

Så kommer du igång med ett månadssparande i ISK. Det är helt gratis att öppna ett konto. Just nu: Få 300 kronor av SPP.

Nästa artikel