5 anledningar till att en paus i vardagen gör underverk för hälsan

Idag lever vi i en allt mer stressad tillvaro med högre krav på oss än någonsin. Därför är det också väldigt viktigt att koppla av i en stressfri miljö helt utan distraktioner. På Medevi Brunn finns just det. Här är fem anledningar till att en paus i vardagen är nödvändig med jämna mellanrum.

Kom bort från vardagsstressen och ladda batterierna i en historisk brunnsmiljö. Här kan du läsa mer och boka din vistelse på Medevi Brunn.

Behovet av att komma bort från vardagsstressen blir allt större. Kroppen behöver vila för att kunna fungera som den ska. Nedan finns några anledningar till att låta kropp och själ vila upp sig, varför inte göra det på Nordens äldsta hälsobrunn?

Hjärnan är över 150 000 år gammal och överbelastas lätt
Människohjärnan utvecklas förvisso hela tiden men människohjärnan är faktiskt över 150 000 år gammal och skapt för att samla och jaga, vilket lätt gör att den överbelastas i dagens tekniksamhälle. Hjärnan tar in mer intryck än vad den är skapt för.

Vila stärker kroppens immunförsvar
Att vila upp kroppen stärker kroppens immunförsvar. Genom att vila får kroppen fylla på energidepåerna och återhämta sig efter ansträngning. På Medevi Brunn finns många olika alternativ, alla lika avkopplande. Att vistas i den vackra naturen eller ta ett varmt bad i en mysig utomhustunna gjuter lugn i kropp och själ.

Stillsamma aktiviteter motionerar kroppen
Att aktivera kroppen behöver inte innebära ett stenhårt spinningpass. Att gå en lugn promenad i skogen innebär också motion för kroppen. Varför inte kombinera en skön skogspromenad med att plocka lite svamp?

Naturen helar både kropp och själ
Att vara ute i det gröna gör underverk för både hjärnan och kroppen. Människan är skapt för att vistas i naturen och studier har visat att naturen har en lugnande inverkan på kroppen. Bland annat minskar andelen stresshormoner enbart genom att se natur på en bild.

Avkoppling hindrar åldrande
Att ha kroppen och hjärnan ständigt påkopplad tär på båda delar. För att hålla sig fräsch måste man koppla av och släppa alla tankar på jobb och övriga måsten.

På Medevi Brunn – Nordens äldsta hälsobrunn – har svenskar samlat kraft i århundraden. Sedan upptäckten år 1678 har all från kungligheter till arbetare vallfärdat till de östgötska skogarna för rekreation och avkoppling.

Här finner gästen allt ovanstående. I en stillsam miljö finns många olika möjligheter att återhämta både kropp och själ. På Medevi Brunn får lugnet ta plats och oavsett om man väljer att bara slappna av i någon av de lugna miljöerna eller genom någon av de många olika aktiviteterna så kommer man tillbaka från hälsobrunnen med återfunnen styrka och fokus.

Kom bort från vardagsstressen och ladda batterierna i en historisk brunnsmiljö. Här kan du läsa mer och boka din vistelse på Medevi Brunn.

Så nära är det till Medevi Brunn

  1. Eskilstuna – Medevi Brunn: 16,7 mil, 2 timmars bilresa
  2. Jönköping – Medevi Brunn: 13,5 mil, 1 timme, 30 minuters bilresa
  3. Linköping – Medevi Brunn: 6,2 mil, 50 minuters bilresa
  4. Motala – Medevi Brunn: 1,8 mil, 20 minuters bilresa
  5. Norrköping – Medevi Brunn: 9,8 mil, 1 timme och 10 minuters bilresa
  6. Västerås – Medevi Brunn: 17,5 mil, 2 timmars bilresa
  7. Örebro – Medevi Brunn: 7,9 mil, 1 timmes bilresa
Nästa artikel