En osynlig box på centralen blev hyllad marknadsföring

Hur skulle du reagera om du såg en fyrkantig, nästintill osynlig box, mitt på Stockholms centralstation? För ungefär ett år sedan var det exakt den synen besökare möttes av – och de kunde inte ana vad som fanns inuti den.

Redo att ta marknadsföringen till nya höjder? Nu kan du vinna 200 m² under en vecka på Stockholms centralstation.

Hur fångar man intresset på de 200 000 personer som varje dag rör sig på Stockholms central? Man måste helt klart tänka utanför boxen. Men egentligen gjorde Mall of Scandinavia raka motsatsen när de tog fram #unexpectedbox.

De tänkte innanför boxen istället. Den 14 oktober fanns det plötsligt en stor kub mitt på centralen i Stockholm – och vad som gömde sig inuti kom att överraska stockholmarna. Där väntade en sprakande show av ingen mindre än Rebecca och Fiona.

Med showen ville Mall of Scandinavia ge försmak på vad det kommande köpcentret kommer vara: En lustfylld och oväntad upplevelse.

– ”Unexpected” är något som Mall of Scandinavia använder i all kommunikation: Unexpected shopping, unexpected dining och så vidare. För vår del handlade det om att ge en oväntad upplevelse på en tråkig måndag och då tog vi fram designen för spegelboxen, berättar Roy Ghazizadeh på Patriksson Communication.

Den spegelklädda boxen dök upp över en natt och plötsligt stod den där klockan 5 på morgonen när folk började strömma in till centralstationen. Att den skulle dyka upp där var inget man hade gått ut med och ingen visste vad som hände i boxen. På eftermiddagen hade en klunga av människor samlats utanför den mystiska kuben – och slutligen var där hela 500 nyfikna personer.

I grupper på fem fick man kliva in i boxen och låta sig föras med i showen av konfetti och livemusik. Totalt hann 150 personer ta del av den pulshöjande upplevelsen.

– Det var en ganska rolig berg- och dalbana av känslor. De som stod utanför visste ingenting om vad som hände inuti och blev förvånade när folk om ut med konfetti i håret, minns Roy Ghazizadeh.

Sitter du också på en oväntad och unik idé? Här anmäler du just ditt superförslag och kan gå ut som vinnare ur tävlingen.

Nästa artikel