10 anledningar att välja Fiesta

Bränslesnål, prisad för sin säkerhet och otroligt häftig att köra. Ford Fiesta är Europas mest köpta småbil – tre år i rad. Här är tio anledningar att välja den hyllade Fiestan.

Gör din Ford Fiesta mer personlig – här kan du bygga din egen drömbil. Se alla häftiga tillval och färger här.

Att köpa bil är enklare sagt än gjort. Utbudet är gigantiskt och för den som inte är helt insatt blir det snabbt en djungel av olika alternativ. Men det finns ett bra mått att gå efter och det är vad andra väljer att köra – och där är svaret tydligt. För tredje året i rad är Ford Fiesta den mest köpta småbilen i Europa.
Bilen brukar liknas vid en smartphone, då den kombinerar modern stil med den främsta tekniken.

Här är tio anledningar till varför Fiestan är så populär:

1. Bränslesnål

Gillar du att tanka får du hitta en annan bil, för det är något du inte behöver göra särskilt ofta med en Ford Fiesta. Vissa versioner drar så lite som 3,3 liter per hundra kilometer …

2. Prisad motor

EcoBoostmotorn har utsetts till Engine of the Year, flera år i rad – och självklart är det den som sitter i Ford Fiesta. Den är bränslesnål utan att det på något sätt påverkar kraften eller prestandan.

3. NCAP-utmärkelsen

Den avancerade tekniken i Ford Fiesta (Active City Stop, Ford SYNC med mera) hjälper dig att köra säkert och har prisats av Euro NCAP. Det är den finaste utmärkelsen man kan få från Europas ledande oberoende säkerhetsorganisation.

4. Utrustning som förknippas med lite dyrare bilar

Många överraskas av att Fiestan är utrustad med sådan teknik som oftast förknippas med betydligt dyrare bilar. Till exempel att det finns en skärm på panelen som hjälper föraren att upptäcka föremål när man backar. Ford SYNC avancerad handsfreeteknik, som gör att du kan ta emot och ring samtal med röstkommandon, är en annan uppskattad teknik.

5. Ford SYNC Emergency Assistance

2018 blir det lag på att alla nya bilar som säljs inom EU ska vara utrustade med det här systemet – men finns redan nu i Ford Fiesta. Om olyckan är framme ringer bilen själv upp 112 och uppger viktig information för räddningstjänsten. Är du utomlands ringer bilen på det språk som talas i landet.

6. Kommer i 12 glada färger – bygg din personliga bil

Man behöver inte oroa sig att man inte ska hitta en Ford Fiesta med sin favoritfärg. Modellen finns nämligen i hela tolv olika färger. Dessutom kan man själv bygga ihop bilen för att passa ens behov – allt från karosstyp till motor och klädsel är valbart.

7. Eluppvärmd vindruta

En smart funktion för alla som är stressade kalla vintermorgnar och vill komma iväg snabbt. Det är bara att trycka på en knapp och sedan försvinner all is och frost från rutan på bara några sekunder.

8. Active City stop

Olyckor på parkeringsplatser och i andra långsamtgående trafiksituationer händer allt oftare. Här är tekniken som ska förhindra dessa olyckor. Active City Stop känner av om bilen framför stannar oväntat och bromsar då automatiskt om hastigheten är lägre än 30 km/h.

9. Ford My Key

Med den senaste tekniken kan man ställa in en maxhastighetsgräns och säkerhetsbältespåminnelse – för att på så sätt ge ägaren sinnesro om det är någon vän eller familjemedlem som vill låna bilen.

10. Extra kontroll vid start i backe

Tack vare backstartshjälpen slipper du oroa dig för att rulla bakåt när du ska starta i motlut. Systemet behåller trycket på bromsen i 2,5 extra sekunder för att ge mer tid till att flytta foten till gaspedalen.

Gör din Ford Fiesta mer personlig – här kan du bygga din egen drömbil. Se alla häftiga tillval och färger här.

Nästa artikel