Här är bilarna som släpper ut mindre koldioxid

Bilarna släpper ut mindre koldioxid än konkurrenternas.
De är dessutom skattebefriade i fem år. Anledningen bakom framgången: Mycket avancerad forskning.

Bilarna som är skattebefriade i fem år – och har många andra fördelar. Här kan du få ett bra erbjudande.

Koldioxidutsläpp hos bilar är ständigt ett hett samtalsämne hos allt mer miljömedvetna bilförare. Kampen mot utsläppen är viktig, då denna växthusgas leder till en ökad global uppvärmning.

De flesta bilägare vill känna sig trygga med att bilen inte har för stor påverkan på miljön. Många letar därför efter ett alternativ som är bra både miljömässigt och för den egna plånboken.

Men faktum är att mängden utsläpp skiljer sig en hel del beroende på bil. Det visar bland annat färska siffror gällande hur mycket koldioxid bilar från europeiska tillverkare egentligen släpper ut.

Det genomsnittliga koldioxidutsläppet för europeiska biltillverkare 2015 låg på 120,9 gram per kilometer. Men det finns biltillverkare vars modeller placerar sig betydligt bättre än medelsiffran. Franskägda Citroëns bilar släpper till exempel ut endast 106,9 gram per kilometer vilket är hela 14 gram bättre än snittet.

Det finns flera anledningar till att just Citroën lyckas så bra. Biltillverkaren har under flera år stått för avancerad viktforskning som gör att man kunnat ta fram mindre men effektivare motorer. De nya bensinmotorerna har oförändrad prestanda – men förbrukar hela 25 procent mindre bränsle.

Citroën verkar också för att snarast möjligt publicera utsläppssiffror baserade på verklig körning – utöver den standardiserade EU-körcykeln som annars är normen i branschen.
– Det vill vi göra för att kunna vara så transparenta som möjligt gentemot kunderna, säger Wassim Cherkaoui som är produktansvarig.

Via länkarna till den här texten kan man läsa mer om Citroëns nya miljöbilar – som är skattebefriade i fem år och ger ett bättre samvete.

Bilarna som är skattebefriade i fem år – och har många andra fördelar. Här kan du få ett bra erbjudande.

Nästa artikel