VD:n: ”Du behöver inte vara börshaj för att spara i aktier”

För att spara i aktier behöver du inte vara en slipad börshaj. Och istället för att se pengarna samla damm hos storbanken borde fler våga ta steget till aktier.
– Bankerna säger vi borde spara pengar för mardrömmarna, men jag tycker man ska spara för sina drömmar, säger Therese Lundstedt, VD för Aktieinvest.

Gör som Therese – spara i aktier du också. Så enkelt är det att bli kund på bara några minuter.

Vi är nog många som har ett sparkonto hos en storbank. Men handen på hjärtat, nog har vi kanske tänkt på att börja spara i aktier, men inte riktigt vågat ta steget. Istället ligger pengarna kvar där hos banken – utan att något händer. Therese Lundstedt blir nästan upprörd när hon tänker på det – som VD för nätmäklaren Aktieinvest, utmanar hon storbankerna – och brinner för att fler människor ska hitta till aktiesparandet.

– Man behöver inte vara ett proffs för att spara i aktier. Det är filmvärldens fel att alla tror att man måste vara en börshaj som står och skriker på Wall Street, så är det inte, säger Therese.

Därför vill Aktieinvest göra det enkelt och smidigt att börja spara i aktier – och har tagit fram olika färdiga aktieboxar som passar allt från nybörjaren till ”aktienörden”.

– Man behöver inte vara rik för att spara i aktier. Det unika med Aktieinvest är att man kan månadsspara automatiskt i aktier hos oss. Lägsta belopp att spara är 100 kronor per aktie och du kan välja hur många aktier du vill till ditt sparande, säger Therese.

– Istället för att lägga pengarna på hög hos storbanken, tror jag man måste våga ta en liten risk och se pengarna växa.
Pengar är inte allt här i livet. Men för att kunna uppnå våra drömmar, åka på den där resan, våga byta jobb eller köpa den där lägenheten, så behöver vi så klart pengar.

– Bankerna har alltid pratat mycket om mardrömmar, att du måste lägga undan pengar om det hemska händer. Jag tror mer att man ska spara för sina drömmar. Det är bra att ha en buffert, men för att nå drömmarna kan man investera pengarna i aktier och låta dem jobba lite, säger Therese Lundstedt.

Aktieinvest ägs av Aktiespararna, och är unika på det sättet att de som nätmäklare inte bara drivs av ett vinstintresse – utan ett genuint intresse att kunderna ska vara nöjda.

– Alla aktieboxar vi rekommenderar är bara saker vi själva tror på och tycker är bra. Vi kan stå för dem och sparar själva i dem. Det är så vi vill jobba. En av aktieboxarna tog jag som exempel fram till min egen systerdotter. Det vi kan rekommendera till vår egen familj, det ska vi kunna ge till våra kunder på Aktieinvest också, säger Therese Lundstedt.

Gör som Therese – spara i aktier du också. Så enkelt är det att bli kund på bara några minuter.

Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Nästa artikel