Så bygger man en pengamaskin inför pensionen

Att spara ihop till pensionen är enklare än många tror.
Genom att öppna en depå och spara i aktier hos Aktieinvest kommer man igång på bara minuter.
Börsen har historiskt sett stått för en stark utveckling.

Öppna ett konto på bara några minuter med din bankinloggning. Klicka här!

Många människor funderar ofta på hur tillvaron blir som pensionär. Det är inte alls ovanligt att önska att man kommit igång med sparandet tidigare.

Men faktum är att det aldrig är för sent att avsätta pengar till den framtida pensionen.

Ett första steg kan vara att i stället för traditionella sparkonton hos banker välja att spara i aktier. För medan bankernas räntor är låga finns det flera exempel på sparare som lagt pengar i Aktieinvests olika boxar och sett dessa växa efter bara några år.
– Ett månadssparande i aktier kan du sätta upp enkelt och du behöver inte vara aktiv om du inte vill. Sparandet sköter nämligen sig självt, säger Mikael Näslund, bloggare och sparexpert hos Aktieinvest.

Hur snabbt pengarna i aktiesparandet kan växa beror framför allt på två saker: hur stor summa sparar man varje månad och hur stor är egentligen avkastningen? Ett räkneexempel visar att den som sparar 5000 kronor i månaden och har en årlig avkastning på nio procent endast behöver spara i tio år för att komma upp i en miljon kronor.

Att handla med värdepapper medför alltid en risk då man inte på förhand vet hur utvecklingen kommer att se ut. Men över tid har börsen hittills visat sig stå för en stark utveckling.

– Det aldrig varit enklare att börja spara i aktier. Allt du behöver är ett bank-id och fem minuter, säger Mikael Näslund.

Aktieinvest har en mängd olika sparboxar och som sparare kan man lättöverskådligt välja det som känns bäst. Det bästa tipset är emellertid att framför allt komma igång.
– Se till att det blir en rutin, så att sparandet verkligen blir av, säger Mikael Näslund.

Bygg en pengamaskin inför pensionen – klicka här för att öppna ett konto hos Aktieinvest!

Nästa artikel