Så här fungerar WiFi-samtal

Tre lanserar nu som första operatör i Sverige tjänsten WiFi-samtal. Så här fungerar nyheten som är perfekt för alla som ibland har problem med täckningen.
– Vi har ett oerhört välutbyggt mobilnät. Det här är steget gör det ännu bättre, säger Per Schelin, direktör produkt- och verksamhetsutveckling hos Tre.

Tre är först i Sverige med WiFi-samtal.
Klicka här för att läsa mer den smarta tjänsten.

Alla vet nog om någon plats där täckningen är dålig eller inte når fram alls. Det kan vara i sommarstugan, i källaren, badrummet eller kopieringsrummet på kontoret. I en del nybyggda hus når inte radiovågorna fram vilket ger dålig eller ingen täckning alls trots fullt fungerande 3G eller 4G utanför porten.

Men med den nya smarta tjänsten WiFi-samtal så flyttas samtalet från mobilnätet till WiFi-nätverket i stället.
– WiFi-samtal kommer att göra en väldigt bra och konkret skillnad på platser med radioskugga eller dålig täckning, säger Per Schelin, som har förstått att kunderna är väldigt nöjda med lanseringen.
– VI har fått oerhört positiv respons från våra kunder. De tycker att det är kanonbra att det bara börjat fungera att ringa där man tidigare haft problem.

Den som aktiverat WiFi-samtal på sitt abonnemang kan ringa och sms:a precis som vanligt från platser där mobiltäckning saknas men trådlöst nätverk finns. När mottagningen är dålig så kopplas WiFi-samtal på automatiskt. För att kunna använda tjänsten krävs ett fastprisabonnemang hos Tre och den senaste programuppdateringen. Vilka modeller som stöds av tjänsten går att läsa här.

Tre är först i Sverige med WiFi-samtal.
Så här gör du för att aktivera tjänsten i din mobiltelefon.

Nästa artikel