Så kan du ringa mobilsamtal – trots radioskugga

Som första mobiloperatör i Sverige lanserar Tre tjänsten WiFi-samtal. Det gör det möjligt att ringa och sms:a från platser med dålig eller ingen mobiltäckning. – Det här är något vi tror att kunderna uppskattar och vill ha, säger Per Schelin, direktör produkt- och verksamhetsutveckling hos Tre.

Tre är först i Sverige med WiFi-samtal.
Klicka här för att läsa mer den smarta tjänsten.

I Sverige är täckningen överlag mycket god, särskilt om man jämför med övriga Europa eller USA. Men det finns platser som hamnar i radioskugga vilket gör att mobiltäckningen blir dålig eller obefintlig, det kan till exempel vara i tvättstugan, källaren eller i nybyggda hus där byggmaterialet i husen stänger ute radiovågorna.

Många vet säkert om någon plats där täckningen svajar, hemma eller på jobbet. Men den som har tillgång till ett trådlöst nätverk kan nu ringa och sms:a med hjälp av WiFi-samtal, senaste nyheten från operatören Tre. Tjänsten är utan extra kostnad och tillgängligt för operatörens fastpriskunder.
– Det är en förlängning av det välrustade mobilnät vi redan har. Men det kommer det alltid finnas platser där mobilnätet inte når hela vägen fram. WiFi-samtal är ett komplement där man kan använda sin telefoni utan störningar, säger Per Schelin.

Den som kopplar upp sig mot WiFi-samtal behöver inte själv välja att ringa via det trådlösa nätverket, det sker automatiskt om mobilnätet är för svagt.
– WiFi-samtal gör en konkret skillnad för de som exempelvis haft utmaningar med dålig inomhustäckning, säger Per Schelin.

Tre är först i Sverige med WiFi-samtal.
Så här gör du för att aktivera tjänsten i din mobiltelefon.

Nästa artikel