Gabriella: Min son har blivit bättre på matte tack vare Zcooly

– Tack vare Zcooly lär barnen sig samtidigt som de har kul, det är helt perfekt!

Att känna stress och oro inför barnens skärmtid är något många föräldrar kan känna igen sig i. Men trebarnsmamman Gabriella har ett knep som istället ger barnen meningsfull skärmtid. Tack vare matteappen Zcooly kan hennes barn lära sig matte – samtidigt som de leker och har kul.

Zcooly är en spelapp vars syfte är att göra matte roligt och motiverande för barn mellan 5-12 år. I appen finns över 300 övningar som bygger på Skolverkets läroplan och är utvecklade tillsammans med pedagoger.

Gabriella har tre barn, Jason som fyller nio år, Jolie som är sex år och Kenzo som just fyllt ett år. När de började använda Zcooly hade Jason lite svårt för matematiken – men inte nu längre.

– Han hade svårt för matten och tyckte att skolan var tråkig och jobbig. Men med appen blev det jättetydligt att han faktiskt lärde sig och tog åt sig av kunskapen. Det har verkligen blivit skillnad!

Hon fortsätter:

– Just nu håller de på med klockan i skolan vilket Jason haft lite svårt för. Men i appen kan man på ett enkelt, pedagogiskt och kul sätt öva på klockan. Nu tycker han att det är roligt.

Alla barnen tycker det är roligt att använda Zcooly, och de märker inte att de faktiskt lär sig nyttig kunskap samtidigt som de har kul i appen.

– Min dotter på sex år har redan blivit jätteduktig på matte, trots att hon inte ens börjat skolan ännu. Och det är inte jag som har lärt henne, det är Zcooly.

Gabriella märker tydligt hur barnen använder sina kunskapar från Zcooly i vardagen.

– Ett av favoritspelen är där de får leka affär, det är ett perfekt sätt att lära sig räkna. Men nu har de även börjat leka skola och äldsta sonen gör läxor åt dottern. Det är så roligt att de tycker att kunskap är kul.

Via Zcoolys föräldrasida får man dessutom väldigt bra koll på vad barnen har lärt sig i spelen och vad som finns kvar att utforska. Just nu är Zcooly gratis i 30 dagar för alla nya kunder! I vanliga fall kostar tjänsten 119 kr/månad.

Nästa artikel