Appen Zcooly ger Lex, 8, ett försprång i skolmatten

Therese Lindvalls son Lex är bara 8 år, men redan en fena på matte.
– Han kan redan multiplikation och division – även om han bara går i tvåan. Zcoolyappen har gjort att han har en klar fördel med matten i skolan, säger mamma Therese.

Lex, 8, favoritämne i skolan är matte. Han har alltid haft lätt för att räkna och för två år sedan upptäckte han ett nytt, roligt sätt att lära sig på. Matteappen Zcooly, som kombinerar spelmekanik och pedagogik, har stimulerat Lex matteintresse ytterligare, och hjälpt honom klara matten i skolan med bravur, berättar mamma Therese.

– När jag var i Lex ålder kunde jag inte alls så här mycket matte. Lex kan redan multiplikation och division även om han bara går i tvåan. Jag är helt övertygad om att Zcoolyappen är en bidragande del till att han ligger i framkant med matten, säger Therese.

Lex har utvecklat ett stort intresse för matte och läxorna går i en rasslande fart. Han vill såklart kolla på annat på iPaden också, men det är ofta som han själv väljer att spela Zcooly.

– Det här är ett kul sätt att lära sig matte på, som passar perfekt för barn i den här åldern. Både Lex och lillebror Logan, som är 4 år, kan verkligen fastna i de här spelen, speciellt när de får olika belöningar som gör dem ännu mer motiverade. Och samtidigt lär de sig något, det är definitivt en vinst för dem och för oss, säger Therese.

I coronatider har appen använts flitigt hemma hos familjen Lindvall. Zcooly är ett perfekt sätt att sysselsätta barnen när man jobbar hemifrån, menar Therese.

– När barnen varit hemma sjuka har jag haft möjlighet att ”vobba” istället för ”vabba”. Ofta är ju barnen inte jättesjuka utan mer förkylda och snoriga, och då har det varit till väldigt stor hjälp att de kan underhålla sig med Zcooly, och man vet att de samtidigt lär sig något.

Vill du göra som mamma Therese och låta dina barn testa Zcooly? Appen passar både barn som har det lätt för matte, men även dem som tycker matte är svårt och utmanande. Zcooly har just nu ett tidsbegränsat erbjudande som ger alla familjer möjlighet att testa gratis! Följ länkarna i den här artikeln för att få din gratiskod.

Nästa artikel