Glada grannar i Uttran firar Guldvinsten: ”Kan inte tro att det är sant”

Publicerat: 2022-15-3

I januari kom turen till Uttran, där flera grannar på samma gata vann tillsammans. Totalt fick 43 vinnare dela på Postkodlotteriets Guldvinst – 2 miljoner kronor och en Volkswagen ID.4 elbil. Just nu har Postkodlotteriet ett erbjudande för alla nya kunder: skaffa din Postkodlott i mars för 59 kronor (ord. pris 170 kronor).

Vinn med dina grannar i Postkodlotteriet! I mars kostar en lott 59 kr (ord. pris 170 kr). En ljusstake från Ernst ingår (värde 229 kr).

Postkodlotteriet lottar dagligen ut i snitt 9 998 vinster*. Det motsvarar i snitt 417 vinster i timmen*. Varje lördag delas en av lotteriets största vinster ut – då har man chans att få dela på 2 miljoner kronor tillsammans med sina grannar.

Husdrömmar närmar sig
I januari kom turen till Uttran i södra Stockholm. Postkodlotteriets vinstutdelare Putte Nelson överraskade några av de lyckliga vinnarna som bor inom det vinnande postnumret. En av dem var Sofie, som Putte träffade utanför skolan hon jobbar på. Fanns det något speciellt hon vill göra för lite vinstpengar?

– Det finns lite husdrömmar, log Sofie.

När hon drog sin vinstcheck visade den 54 926 kronor. Det bästa av allt var att hon hade två lotter, och fick därför dra två gånger. Totalt vann Sofie över 109 000 kronor.

– Det känns jättehärligt och lite pirrigt. Jag kan inte tro att det är sant, sa Sofie.

Susanne vinner bilen
Putte mötte Susanne och hennes man på trottoaren där flera av grannarna som hade Postkodlotter vann tillsammans. Han berättade att de vunnit i Postkodlotteriet, och när Susanne drog vinstchecken visade den inte mindre än 54 926 kronor.

– Fantastiskt! Vad kul, sa Susanne.

För pengarna vill hon åka på bilsemester i södra Europa. Putte konstaterade att det då är bra att ha en bil, och undrade om de skulle kunna tänka sig att bila runt i bilen som kom rullandes bakom dem på vägen.

– Men herregud! skrattade Susannes man när han förstod vad som precis hände. Susanne hade nämligen vunnit en Volkswagen ID.4 elbil värd 566 399 kronor.

– Så där ja! Det kan nog bli en bilsemester, skrattade de båda vinnarna.

Vinn med dina grannar i Postkodlotteriet! I mars kostar en lott 59 kr (ord. pris 170 kr). En ljusstake från Ernst ingår (värde 229 kr).

Guldvinsten
Varje lördag har du chans att få dela på 2 miljoner kronor med dina grannar. 1 miljon delas i ett vinnande postnummer. Ytterligare 1 miljon delas i en vinnande postkod. Dessutom delas en Volkswagen ID.4 elbil ut, värd 566 399 kronor, till en ensam vinnare.

*Baseras på siffror från hela perioden 2021.

Nästa artikel