Veganvänligt vin från Tyskland – finns på hyllan och som beställning

Idag är allt fler människor veganer och på jakt efter ett bra veganvänligt vin.  Varför inte testa en nyanserad och smakrik pinot noir från Tyskland?  Här är Krug’scher Hof Pinot Noir – ett veganvänligt och ekologiskt rött vin från en av landets mest ansedda vinproducenter.  Vinet finns på Systembolagets hyllor och kostar 140 kronor.

Krug’scher Hof Pinot Noir – rödvinet för 140 kronor finns på hyllan och som beställning. Klicka här för att läsa mer!

Allt fler väljer idag en kost fri från animaliska produkter och vinet är såklart inget undantag. Men något som alla kanske inte vet är att vissa viner faktiskt innehåller produkter från djurriket. När viner jäser blir de nämligen grumliga och för att få bort grumligheten klarnas och filtreras vinet – i vissa fall med hjälp av animaliska produkter såsom mjölkprotein och äggvita. Viner kan även innehålla exempelvis gelatin för att ta bort tanniner så att vinet blir mjukare.

Men det finns viner som produceras helt utan animaliska produkter. En sådan är Krug’scher Hof Pinot Noir – ett tyskt vin med inslag av fat, jordgubbar, choklad, sandelträ, lingon, peppar och vanilj.

Den som är orolig för att veganvänligt skulle ha negativ inverkan på smaken kan vara lugn. Krug’scher Hof Pinot Noir är producerad av den skickliga vinmakaren Marie Menger–Krug som med varsam hand skapat ett vin som lyfter den fantastiska druvans alla utmärkande egenskaper. Resultat är ett smakrikt, kryddigt och mustigt vin som bjuder på en nyanserad och aromatisk smakupplevelse och lockar alla till bordet vare sig de är veganer eller inte. Familjen Menger–Krug är en av landets mest ansedda vinproducenter och har producerat vin sedan 1758.

Krug’scher Hof Pinot Noir – rödvinet för 140 kronor finns på hyllan och som beställning. Klicka här för att läsa mer!

Pinot noir–vinet har sitt ursprung i Rheinhessen som är Tysklands största vinregion och som gjort sig känt för att producera druvor till några av landets mest kvalitativa viner.

Krug’scher Hof Pinot Noir är ett mycket allround vin som passar bra till det mesta på matbordet. Det är framför allt en riktig höjdare med svamp och bara måste upplevas med svamprisotto eller kantarelltoasten. Vinet är dessutom ett toppenalternativ för alla köttätare då den passar utmärkt till rätter av ljust kött. Varför inte testa till ankbröstet, fläskkotletten eller charkbrickan? Det går såklart även bra att avnjuta vinet precis som det är.

Utöver att vara veganvänligt är vinet även miljöcertifierat. Ett hållbart val helt enkelt.

Den som är sugen på att upptäcka Krug’scher Hof Pinot Noir hittar vinet på Systembolagets hyllor för 140 kronor. Det går även bra att beställa hem vinet för uthämtning i sin närmaste butik.

Krug’scher Hof Pinot Noir – rödvinet för 140 kronor finns på hyllan och som beställning. Klicka här för att läsa mer!

Nästa artikel