Perfekt pizzavin när Bardolino gör comeback

Många letar efter det perfekta pizzavinet.
Nu finns ett riktigt prisvärt alternativ från vackra Gardasjön i pizzans hemland Italien.
Testa en La Corte del Pozzo Bardolino för 95 kronor.

Nu kan man beställa La Corte del Pozzo Bardolino från Systembolaget. Kolla här var den finns på hyllan eller se var den går att beställa.

Det råder delade meningar om vilket vin som egentligen är bäst till pizza. Sanningen är kanske att det beror på personliga smakpreferenser – men en bra start är att kolla in viner från pizzans hemland Italien.
Bardolino har varit ett uppskattat vin på våra breddgrader ända sedan 1990-talet. Det är ett lätt, ljust rödvin från Gardasjöns stränder och passar bra för den som föredrar lite lättare viner eller söker en vintrig ersättare till rosévinet.

Nu finns ett prisvärt alternativ för under hundringen för den som vil testa något nytt till pizzan, pastan eller pajen.

La Corte del Pozzo Bardolino har artikelnummer 2340 och kostar 95 kronor. Vinet är framtaget av producenten Fasoli Gino som arbetar efter ekologiska principer sedan tidigt 1980-tal. Sedan 1990-talet är vingårdarna ekologiskt certifierade – och La Corte del Pozzo Bardolino är skapad på ett enkelt men briljant vis: druvorna skördas, krossas lätt och får jäsa och macerera under två veckor, därefter dras vinet till en ny tank där det lämnas att klarna fram till buteljering flera månader senare.

I slutresultatet hittar vi därför ett ljust, friskt, lätt och välbalanserat vin med klara inslag av bär och örter i doft och smak, exempelvis lingon och hallon.

Man kan låta vinet ackompanjera flera olika maträtter vilket gör Bardolino till ett smakfullt bufféalternativ – och det serveras med fördel lätt kylt för bästa upplevelse.

Klicka på länken nedan för att beställa hem vinet till närmaste Systembolag.

Nu kan man beställa La Corte del Pozzo Bardolino från Systembolaget. Kolla här var den finns på hyllan eller se var den går att beställa.

Nästa artikel