Nya rödvinet från Kalifornien som utmanar smaklökarna

En smak av solmogna röda bär, örter samt kryddtoner från franska fat. Laetitia Estate Pinot Noir är det fylliga rödvinet som passar perfekt till fågel, fläsk eller lamm. 
Nu kan den som önskar beställa vinet direkt via Systembolaget för 179 kronor. 

Laetitia Estate Pinot Noir – amerikanskt vin från Kalifornien. Finns på hyllorna och kan även beställas. Vinet kostar 179 kronor.

Laetitia Vineyard & Vinery ligger i Arroyo Grande Valley, Kalifornien. Här har man gjort vin i 40 år, ända sedan märket grundades av det välrenommerade champagnehuset Deutz. Sedan starten har man fokuserat på viner med bas i druvorna Chardonnay och Pinot Noir, och det senaste tillskottet, kvalitetsvinet Laetitia Estate Pinot Noir, är ett steg i just denna riktning. 

Vinerna som numera tas fram längs den amerikanska västkusten har uppmärksammats rejält under de senaste åren, och Laetitia Estate Pinot Noir följer den högkvalitativa trenden. Här har vi att göra med ett fylligt rödvin, som vågar ta plats och överraska efter att ha lagrats i elva månader. Doft och smak för tankarna till jordgubbar och hallon, samtidigt som en tydlig kryddighet träder fram i form av gröna örter och kanel. 

I många fall rekommenderar man att rödvin ska drickas rumstempererat, men Laetitia Estate Pinot Noir är inte som alla andra viner. För att framhäva fräschören och maximera smakupplevelsen rekommenderar man i stället att rödvinet ska drickas hyfsat svalt, och vill man hitta matkombinationer fungerar det extra bra till rätter med fågel, fläsk eller lamm. 

Den som känner för att anta utmaningen och prova det fylliga vinet från Kalifornien behöver som tur är inte leta länge. Laetitia Estate Pinot Noir finns på hyllor i över 200 av Systembolagets butiker runt om i Sverige, och det fungerar även att beställa det online för att sedan hämta ut det i sin närmaste butik. 

När man klickar på länken här nedan kommer man till Systembolagets hemsida där man kan lägga sin beställning.  

Laetitia Estate Pinot Noir – amerikanskt vin från Kalifornien. Finns på hyllorna och kan även beställas. Vinet kostar 179 kronor.

Nästa artikel