Här är tyska rödvinet som passar till charkbricka och svamp

Ett kryddigt och nyanserat vin med smak av choklad och jordgubbar. Här är Krug’scher Hof Pinot Noir – kantarelltoastens bästa vän. Det ekologiska och veganvänliga vinet hittar du på Systembolagets hyllor för 140 kronor.

Här är Krug’scher Hof Pinot Noir för 140 kronor. Klicka här för att se vilka butiker som har vinet inne.

Tyskland är för många ett välansett vitvinsland. Men under senare år har landet även imponerat stort som rödvinsproducent.

En av de starkast lysande stjärnorna på den tyska rödvinshimlen, framför allt gjort på pinot noir, är Marie Menger–Krug, en vinmakare på Krug’scher Hof. Genom sitt skickliga hantverk har hon skapat ett elegant och smakrikt, ekologiskt vin gjort på pinot noir som lyfter alla druvans utmärkande egenskaper – Krug’scher Hof Pinot Noir.

Resan för att skapa vinet började i Rheinhessen i Tyskland som är landets största vinregion känt för att odla druvorna till landets mest kvalitativa viner. Det var med druvorna från denna vinregion som Marie skapade Krugs’scher Hof Pinot Noir – ett nyanserat och kryddigt vin med inslag av fat, jordgubbar, choklad, sandelträ, lingon, peppar och vanilj.

Djurvännen Maries pinot noir är ett veganvänligt och ekologiskt rödvin som passar till det mesta på matbordet. Varför inte testa det till ankbröstet, grillade korven eller charkbrickan? Vinet passar även utmärkt till svamp och är en riktig smakupplevelse tillsammans med kantarelltoasten. Självklart är vinet även utsökt att avnjuta precis som det är.

Familjen Menger–Krug är några av landets mest ansedda vinproducenter och har producerat vin sedan 1758. Utöver denna fantastiska pinot noir odlar de även riesling, pinot blanc, pinot gris och sauvignon blanc.

Den som är sugen på att testa Krug’scher Hof Pinot Noir hittar den på Systembolagets hyllor för 140 kronor. Det går även bra att beställa vinet online och hämta ut det i en av Systembolagets butiker. Klicka på länken nedan för att komma till Krug’scher Hof Pinot Noir.

Här är Krug’scher Hof Pinot Noir för 140 kronor. Klicka här för att se vilka butiker som har vinet inne.

Nästa artikel