Hållbar Pinot Noir på hyllorna – gjort med underbar utsikt över Stilla Havet

Betande getter tar hand om ogräset samtidigt som personalen omsorgsfullt sköter om druvorna – med det svalkande havet alldeles i närheten.
Hållbarhetscertifieringen är självklar för Laetitia, vars Laetitia Estate Pinot Noir finns på Systembolaget.
Nu kan man beställa det välgjorda vinet och hämta ut i sin närmaste butik eller hålla utkik på hyllan.

Laetitia Estate Pinot Noir – amerikanskt vin från Kalifornien. Finns på hyllorna och kan även beställas. Vinet kostar 179 kronor.

Mitt emellan Los Angeles och San Francisco, i Kalifornien, hittar vi Laetitia Vineyard och Winery med en underbar utsikt över Stilla Havet. Namnet kommer från gudinnan Laetitia, som i sin tur fått sitt namn av ordet laeta som betyder glad, lyxig och frodig – en passande koppling till det pinot noir-vin som nu finns på hyllorna i över 200 butiker runt om i landet.

På vingården produceras såväl mousserande som stilla viner på druvor som pinot noir och chardonnay, vilka kanske är de mest kända för den svenska publiken.

Produktionen är hållbart certifierad via SIP (Sustainability in Practice), vilket i praktiken bland annat innebär att betande getter tar hand om ogräset, att Laetitias anställda har avtalsenliga löner och villkor och att här inte slösas med vatten eller göds i onödan.

Resultatet syns bland annat i rödvinet Laetitia Estate Pinot Noir som finns i fler än 200 butiker över hela Sverige. Pinot Noir-vinet är silkeslent packat med en tilltalande frukt och en bädd av understödjande tanniner samt en väl avvägd syra. Det har en kryddig smak med fatkaraktär där man kan hitta inslag av bland annat jordgubbe, nougat och körsbär och kostar 179 kronor. Vinet passar fint att kombinera till rätter av ljusare kött, varför inte testa det till kyckling eller en rätt på lamm?

Nu kan man testa Laetitia Estate Pinot Noir genom att kolla in vilken som är den närmaste butik där vinet finns på hyllan. Det går också att göra en beställning online och hämta ut rödvinet i en annan av Systembolagets butiker om det skulle passa bättre.

Klicka på länken nedan för att komma till Laetitia Estate Pinot Noir.

Laetitia Estate Pinot Noir – amerikanskt vin från Kalifornien. Finns på hyllorna och kan även beställas. Vinet kostar 179 kronor.

Nästa artikel