Upplev ett av de sju naturvärldsarven: Iguazufallen i Argentina

Iguazufallen är verkligen ett måste om man reser till Argentina. Med djungel runtomkring de 275 vattenfallen skapas en underbar oas olik någon annan plats i världen. Att det är en av de mest besökta platserna i Argentina är lätt att förstå.

Häpnadsväckande vyer finns det gott om i Argentina. Här kan du inspireras och se fler fantastiska bilder från landet!

De naturliga vattenfallen uppstod för över 200 000 år sedan när floderna Iguazú och Paraná möttes. Iguazufallen sträcker sig från Argentina till Brasilien och skapar på så sätt en naturlig gräns till grannländerna Brasilien och Paraguay.

Iguazufallen röstades fram till ett av de sju nya naturvärldsarven, vilket man kan förstå. Inte nog med att fallen är obeskrivligt vackra att beskåda – där finns även massvis av aktiviteter för den som är sugen på äventyr. Genom djungeln kan man ta sig på ringlande spår för att komma nära inpå fantastiska vattenfall. För att komma ännu närmare, eller ja nästan under vattenfallen, kan man ta en båttur och uppleva det fallande vattnet underifrån.

Utöver det här kan man även ta ett tåg vid vattenfallen, eller varför inte gå på djungelsafari? Ett av de kanske mest kända vattenfallena är ”Devil’s Throat” som har ett 80 meter långt fall. De som besöker vattenfallet brukar vara eniga: Det är inte likt någon annan plats i världen. Energin från det dundrande vattnet kan kännas ända in i benmärgen, något som endast kan upplevas på plats.

Många väljer även att uppleva djungeln och vattenfallen under natten. För maximal upplevelse är fullmåne ett måste, därför anordnas den här nattliga turen fem nätter i månaden. Det börjar med en tågtur som tar en rakt in i mörkret. Tystnaden öppnar upp sinnena och man kan tydligt höra djuren djupt inne i djungeln. Väl framme vid vattenfallen blir upplevelsen oförglömlig med fullmånen som enda ljuskälla.

Iguazufallen – en plats för både den äventyrslystna och för den som njuter av vackra vyer alltså. Verkligen värt ett besök under en resa till Argentina!

Blev du sugen på en resa till Argentina?
Här kan du läsa mer och drömma dig bort.

Nästa artikel