Tjuvarnas nya fräcka tillvägagångssätt: Är du drabbad?

Idag behöver tjuvarna inte ens komma i närheten för att få tillgång till dina pengar, och det har tills i dag varit nästan omöjligt att skydda sig.

Passa på: Här är superkortet som skyddar dig mot kortbedrägerier. Nu endast för 299 kr – och fri frakt.

För ett par år sedan blev skimning ett vanligt sätt för tjuvarna att sno dina pengar – och nu är tjuvarna skickligare än någonsin.

Med en liten dosa kan de utan att ens nudda dig få tillgång till de kortuppgifter de behöver för att handla för dina pengar. Oftast upptäcks inte brottet förrän det är för sent.

Men med ett enda kort kan du känna dig helt säker när du är ute bland folk. Kortet stör teknologin som tjuvarna använder sig av – och alla dina kort skyddas.

Det enda tjuven behöver för att skimma dig är en app i mobilen eller en avläsare. Vissa avläsare kan läsa av kort på upp till 10 meters håll.

 Är du en av de drabbade?

Det är inte alltid så lätt att märka om du är en av de tusentals drabbade, speciellt inte om du har flera olika kort. Ett tips är att ofta kolla ditt saldo. Ser du uttag eller köp som du inte känner igen så kan tjuven ha varit framme.

Med Skimsafe-kortet i plånboken behöver du aldrig oroa dig för att någon kommer åt dina uppgifter. Kortet innehåller en störsändare som gör det omöjligt för tjuvens skimningsutrustning att läsa av ditt kort.

De senaste åren har polisen sett en tydlig ökning av just den här typen av brott. Bara under 2016 anmäldes över 60 000 kortbedrägeribrott i Sverige. Med Skimsafe-kortet är du skyddad i fem år, och slipper bli drabbad.

Tjuvarnas fräcka metoder kan kapa ditt bankkort –med SkimSafe skyddskort slipper du bli en av de drabbade.

Finns även att köpa hos Clas Ohlson, MediaMarkt och Elgiganten.

Nästa artikel