Pierre, 29, blev skimmad – tog flera dagar innan han märkte att någon kapat hans kortuppgifter

Pierre, 29, skulle bara går ner till centrum för att handla mat. Det tog flera dagar innan han märkte att någon kapat hans kortuppgifter – då var det redan för sent.

Passa på: Här är skyddskortet som skyddar dig mot kortbedrägerier. Nu endast för 299 kr – och fri frakt.

Med dagens teknologi behöver tjuvarna inte ens komma i närheten av dig för att stjäla dina kortuppgifter. Den nya utrustningen kan läsa av ditt kort på upp över en meters avstånd, och det har tills idag varit nästan omöjligt att skydda sig.

Pierre fick erfara hur illa det kan gå. Idag vet han bättre och har alltid ett Skimsafe-kort i plånboken – kortet som skyddar dig från att drabbas av skimning.

Blev av med tiotusentals kronor

Flera dagar hann passera innan Pierre märkte att han blivit drabbad. Köp han inte kände igen hade dykt upp på kontoutdraget. Han ringde sin bank och spärrade korten. Då hade han redan blivit av med tiotusentals kronor.

[aesop_quote type=”block” background=”#ffffff” text=”#000000″ height=”100″ align=”left” size=”2″ quote=””Det tog flera dagar innan jag märkte något”” parallax=”off” direction=”left” revealfx=”off”]

 

 – Det är helt otroligt att det kan gå till på det här sättet, jag har hört talas om att man kan bli skimmad i bankomater och på obevakade bensinstationer, säger Pierre, och fortsätter:

– Men att tjuven inte ens behövde komma i närheten av mig för att sedan kunna handla för mina pengar hade jag ingen aning om.

Med en app eller en avläsare, som kan köpas helt lagligt på internet, kan korten kapas av bedragarna och de åker nästan aldrig fast.

Fram tills idag har det nästan varit omöjligt att skydda sig mot den nya metoden som tjuvarna använder. Med Skimsafe-kortet i plånboken behöver du aldrig oroa dig. Kortet skyddar betalkort, resekort och inpasseringskort från att läsas av.

Så enkelt skyddar du dig

Den moderna teknologin i kortet stör tjuvarnas utrustning så att de inte kan komma åt informationen i dina kort.

– Idag har jag alltid mitt Skimsafe-kort i plånboken, då vet jag att jag har ett ordentligt skydd. Synd bara att jag inte hade ett tidigare, säger Pierre.

De senaste åren har polisen sett en tydlig ökning av just den här typen av brott. Bara under 2016 anmäldes över 60 000 kortbedrägeribrott i Sverige. Med tanke på hur få det är som faktiskt åker fast kan vi bara anta att problemet med kapade kort kommer att öka lavinartat.

Passa på: Här är skyddskortet som skyddar dig mot kortbedrägerier. Nu endast för 299 kr – och fri frakt.

Finns även att köpa hos Clas Ohlson, MediaMarkt och Elgiganten.

Det är inte Pierre som syns på bilden.

Nästa artikel